vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Trei parcuri din Craiova, închise pentru dezinsecție

Grădina Botanică, Parcul „Nicolae Romanescu” și Parcul „Hanul Doctorului” vor fi închise joi, în intervalul 9:00-16:00, deoarece vor avea loc operațiuni de dezinsecție.

„SC Salubritate Craiova SRL desfășoară, în data de 01.04.2021, o operațiune de combatere a insectelor dăunătoare aflate la stadiul de larvă prin pulverizare terestră în parcurile din municipiul Craiova.

Larvicidarea va avea loc în timpul zilei, în intervalul orar 9.00-16.00, având în vedere că este necesar ca temperaturile exterioare să fie de cel puțin 10 grade Celsius pentru ca substanțele folosite să fie eficiente.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În timpul efectuării tratamentelor, Grădina Botanică, Parcul Nicolae Romanescu și Parcul Hanul Doctorului vor fi închise, solicitându-se în acest sens sprijinul Poliției Locale a Municipiului Craiova care va restricționa accesul publicului”, potrivit unui comunicat emis de Salubritatea Craiova.

Astfel, scopul intervențiilor este acela de a înlătura prezența țânțarilor, care au apărut pe fondul temperaturilor ridicate din această perioadă, în special în zonele în care sunt luciuri de apă.

Substanța folosită în cadrul intervenției este VectoBac WG , aflată în grupa a treia de toxicitate și avizată de Ministerul Sănătății.

Politica