vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Imunitatea de grup ar putea fi atinsă până la jumătatea lunii iulie

Comisarul european pentru piaţa internă, Thierry Breton a declarat că accelerarea livrărilor de vaccinuri permite Europei să vadă „lumina de la capătul tunelului”, în pofida celui de-al „treilea val” al noului coronavirus care continuă să se răspândească prin Europa.

„Avem acum 52 de uzine care lucrează 24 de ore din 24, şapte zile din şapte în Europa pentru a produce” vaccinuri împotriva COVID-19, a subliniat comisarul european, în cadrul emisiunii Grand jury difuzate pe posturile RTL-Le Figaro-LCI.

„Avem capacitatea de a produce şi livra pentru concetăţenii noştri europeni cele 360 de milioane de doze prevăzute până la finele trimestrului doi şi cele 420 de milioane necesare pentru a începe să vorbim despre acea imunitatea colectivă şi a o atinge”, a adăugat Breton.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Thierry Breton a susţinut în cursul săptămânii trecute că Europa ar putea ajunge la imunitatea colectivă până pe 14 iulie, scrie Agerpres.

„Lumina de la capătul tunelului se vede”, a insistat comisarul european, care a mai apreciat că „mai e nevoie de câteva săptămâni pentru a limita propagarea virusului şi în acelaşi timp să se vaccineze foarte substanţial”.

El a atenţionat că va trebui să se „treacă la o viteză superioară”, asigurând însă în acelaşi timp că „acum ştim că este posibil să facem acest lucru” în plan industrial.

Politica