sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Franța vrea ca și veterinarii și dentiștii să poată vaccina antiCovid

Dentiştii şi veterinarii din Franţa ar trebui să primească permisiunea de a administra injecţiile cu vaccin împotriva COVID-19, în contextul în care furnizările de doze vor creşte semnificativ luna viitoare, a transmis vineri autoritatea sanitară.

Înalta Autoritate de Sănătate (HAS) a informat într-un comunicat că Ministerul Sănătăţii i-a cerut să facă recomandări de noi categorii de angajaţi din sănătate în campania de vaccinare cât mai rapid, scrie Agerpres.

Dentiştii şi farmaciştii ar trebui să primească permisiunea de a administra vaccinuri atât în centrele speciale, cât şi în propriile cabinete, a adăugat HAS.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, în centrele speciale ar trebui să poată vaccina şi studenţii, tehnicienii de laborator, veterinarii şi alte categorii profesionale din sănătate, a adăugat instituţia.

Aproximativ 7,1 milioane de persoane, adică 11% din populaţie, au primit cel puţin o doză de vaccin. Peste 4% au primit şi a doua doză.

Guvernul vrea să vaccineze 10 milioane de persoane până la mijlocul lui aprilie, 20 de milioane până la mijlocul lui mai şi 30 de milioane până la vară.

Pe de altă parte, numărul bolnavilor de Covid-19 internaţi la Terapie Intensivă a atins un nou maxim al acestui an, potrivit datelor Ministerului Sănătăţii.

Medicii avertizează că spitalele ar putea fi în curând depăşite de situaţie din cauza celeui de-al treilea val al pandemiei și cer carantină pe întreg teritoriul.

Duminică, erau internaţi la Terapie Intensivă 4.872 de pacienţi cu Covid-19, nivel apropiat de vârful atins la jumătatea lunii noiembrie, în timpul celui de-al doilea val al pandemiei, faţă de 4.791 sâmbătă. 

Preşedintele Emmanuel Macron şi-a apărat săptămâna trecută decizia de a nu impune o a treia carantină şi de a lăsa şcolile deschise, dar a spus că va fi probabil nevoie de noi restricţii.

Politica