joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dolj. Cultură uriașă de canabis, descoperită în Brădeşti

Procurorii DIICOT au reținut doi cetățeni spanioli stabiliți în România după ce anchetatorii au descoperit în casa acestora dintr-o comună de lângă Craiova, 708 plante de canabis, totalizând 103,5 kilograme de masă vegetală şi 19,5 kilograme de inflorescențe de canabis.

Potrivit unui comunicat DIICOT, ”la data de 25.03.2021, ofițerii de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O. Craiova s-au sesizat cu privire la faptul că în curtea unui imobilul situat în comuna Brădeşti, judeţul Dolj, folosit de către doi cetățeni spanioli, se află o construcţie cu parter şi etaj, ce prezenta urmele unui incendiu recent, în interiorul căreia se aflau mai multe instalaţii de iluminare şi de alimentare cu apă, precum şi plante ce păreau a face parte din specia „cannabis”, în ghivece, în diferite stadii de vegetaţie, dar şi muguri ai unor astfel de plante.”

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, împreună ofițeri de poliție judiciară, au efectuat, la data de 26.03.2021, o percheziție domiciliară, în urma căreia a fost identificată o plantație indoor de cannabis, dotată cu sisteme de iluminare, încălzire şi irigare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În urma percheziției au fost ridicate mai multe mijloace materiale de probă, printre care şi 708 plante de cannabis, totalizând 103,5 kilograme de masă vegetală şi 19,5 kilograme de inflorescențe de cannabis.

Tribunalul Dolj a dispus arestarea preventivă a celor 2 inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile, se mai arată în comunicat.

Politica