Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Demersuri pentru construirea Spitalului Regional din Craiova

Publicat

pe

Președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, a participat astăzi la o întâlnire cu reprezentanți ai Ministerului Sănătății, în cadrul căreia s-a discutat despre atribuirea contractului de proiectare a Spitalului Regional din Craiova.

Până la sfârșitul anului 2021, demersurile contractuale ar trebui finalizate. Totodată, delegației din Sănătate i-au fost prezentate și proiectele ce vizează construirea drumului județean și campusului universitar aferente spitalului.

„Pe parcursul discuțiilor, ni s-a solicitat să expunem rolul nostru în derularea acestei inițiative și am amintit despre demersurile pe care le-am întreprins, alături de conducerea Primăriei Municipiului Craiova, pentru identificarea suprafeței de teren necesare, dar și despre modul în care am asigurat colaborarea și coordonarea tuturor furnizorilor de utilități.

Un punct aparte în cadrul întâlnirii a vizat o investiție pe care Consiliul Județean Dolj o va realiza în mod direct – un drum județean care va constitui o variantă de acces la Spitalul Regional de Urgență și la campusul universitar adiacent acestuia. Așa cum le-am precizat partenerilor noștri, fondurile pentru proiectarea arterei rutiere au fost deja incluse în propunerea de buget pentru acest an. În plus, ni s-a comunicat de către reprezentanții Ministerului Sănătății că se încearcă identificarea unei soluții pentru ca suma necesară executării lucrărilor să poată fi obținută din surse nerambursabile, ceea ce ar constitui un important avantaj, în condițiile în care alocările bugetare de care beneficiem sunt îngrijorător de reduse”, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.

Spitalul Regional de Urgență din Craiova urmează să aibă peste 800 de paturi, cel mai mare dintre spitalele regionale pentru care s-au început demersurile până la acest moment.

La întâlnirea de astăzi au mai participat vicepreședintele CJ Dolj Mihai Neațu, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, Marilena Bogheanu, arhitecții-șefi ai județului Dolj și municipiului Craiova, Radu Pappa, respectiv Gabriela Miereanu, precum și directorii Direcției Tehnice a CJ, Silvia Ionescu, și Direcției Afaceri Europene, Daniela Băluță.

De partea cealaltă, delegația prezentă la discuții a fost formată din Cristina Gafton, directorul Departamentului Monitorizare Implementare Proiecte Spitale Regionale al Ministerului Sănătății, dr. Carmen Angheluță, expert în sănătate publică în cadrul MS, Panayiotis Pantaridis, expert în management de proiect, și dr. Vlad Mixich, expert permanent în măsuri de reformă și operaționalizare spitalicească.

Continue Reading