miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Covid-19. Controale severe ale polițiștilor olteni, încheiate cu zeci de amenzi

Forțele de ordine oltene s-au mobilizat weekendul trecut și au verificat mai multe zone de interes din județ, aplicând amenzi acolo unde au fost constatate abateri de la lege.

În decursul zilei de duminică, polițiști din cadrul IPJ Olt, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Olt, polițiști locali, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinare și Pentru Siguranța Alimentelor au continuat activitățile de control a modului în care măsurile anti-COVID sunt respectate.

Aceștia au fost prezenți în, baruri, terase, restaurante, verificând totodată mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea și prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„La activităţile de verificare desfășurate au participat peste 250 de forţe de ordine, fiind verificate 94 de societăți comerciale, precum şi 88 mijloace de transport persoane. Totodată, au fost legitimate aproximativ 2.000 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 157 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.55/2020, în valoarea totală de 29.200 de lei, dintre care 156 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală în valoare de 29.200 de lei și 1 pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație sancţionată cu avertisment”, se arată într-un comunicat emis de Inspectoratul Județean de Poliție Olt.

Autoritățile îi îndeamnă pe cetățeni să continue să respecte măsurile sanitare, esențiale pentru combaterea pandemiei de SARS-CoV-2. De asemenea, oltenii trebuie să țină cont și de noile reguli de circulație, care au intrat în vigoare de duminică seara.

Politica