joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Lecția de umanitate oferită de un veteran de război: Și-a cedat vaccinul unei tinere cu cancer

În urmă cu câteva zile, un veteran de război din Calabria,  în vârstă de 85 de ani și-a oferit ajutorul unei tinere dintr-un orășel aflat la câțiva kilometri distanță, Cicala. Fata de 23 de ani, bolnavă de cancer, a primit cadoul surpriză din partea lui Giuseppe Trapasso.

Vârstnicul și-a exprimat dorința ca vaccinul anti-COVID-19 pe care urma să-l facă să ajungă la un pacient fragil care, în opinia sa, ar fi avut dreptul să se vaccineze înaintea sa. I-a spus acest lucru medicului său, Pasquale Montilla, care este și oncolog.

„Mi-aș dori ca cei care au cel mai mult nevoie să facă vaccinul”, a spus bătrânul, transmite La Stampa, potrivit Mediafax.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Medicul a identificat imediat destinatarul frumosului cadou în persoana unuia dintre pacienții săi foarte tineri, care a reușit astfel să facă primul pas spre imunizare.

Acum, veteranul de război așteaptă să fie chemat din nou la vaccinare, când îi va veni rândul. „În caz că nu există altcineva care să aibă nevoie de el”, spune el.

Pe rețelele de socializare au curs laudele la adresa vârstnicului, cu atât mai mult cu cât vine dintr-o regiune a Italiei deloc renumită pentru managementul sănătății.

În Calabria vaccinarea se derulează extrem de lent, iar un comentariu spune: „un gest generos care, sperăm, îi va face pe oameni să reflecteze asupra celor care provoacă întârzieri în vaccinarea persoanelor fragile, precum și a celor în vârstă”.

Politica