joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Covid-19. Sute de amenzi aplicate doljenilor din cauza nerespectării normelor sanitare

Forțele de ordine din județ au efectuat, în ultimele 24 de ore, mai multe controale în rândul cetățenilor și al societăților comerciale, cu scopul de a verifica modul în care regulile anti-COVID sunt respectate.

În urma activităţilor desfăşurate, au fost controlate aproximativ 150 de societăți comerciale, 130 de locaţii de interes, 300 de mijloace de transport, fiind legitimate totodată aproape 4.000 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 224 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 80.000 de lei, din care 185 de sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecție şi 9 sancţiuni pentru nerespectarea interdicţiei privind deplasarea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, oamenii legii au fost nevoiți să intervină în mai multe locații din Dolj, acolo unde au fost organizate, în mod interzis, petreceri.

În acest sens, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Coșoveni au întrerupt, sâmbătă seara, o petrecere în comuna Dioști, la care participau mai multe persoane fără să respecte prevederile legale.

Au fost sancționați atât organizatorul evenimentului, cât și o parte dintre participanți, identificați de polițiști.

Mai mult, o petrecere de logodnă, dar și una de cununie au fost oprite de forțele de ordine în cadrul acțiunii desfășurate.

„În comuna Piscu Vechi, polițiștii Secției 10 Poliție Rurală Poiana Mare au întrerupt o petrecere organizată pentru sărbătorirea unei logodne. Astfel, au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 4.000 de lei.

Și polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Pielești s-au sesizat din oficiu, cu privire la faptul că, pe raza comunei Robănești, avea loc un eveniment privat (cununie civilă). Polițiștii s-au deplasat la adresa respectivă, evenimentul fiind întrerupt.

De asemenea, au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020, în valoare totală de 8.500 lei”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Dolj.

Astfel de acțiuni vor mai avea loc și în zilele ce urmează, scopul lor fiind de a-i face pe oameni să conștientizeze importanța respectării regulilor anti-COVID.

Politica