joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Zâmbetul Evei-Gabriela depinde de noi!

Eva-Gabriela are aproape șase ani și este din Craiova. Viața sa putea fi una normală, fericită, precum a unui copil care se pregătește să meargă la școală.

Din păcate, de la vârsta de un an, când a mers pentru prima dată singură, au apărut complicațiile în zona renală și nu numai. Zecile de consultații, discuții și tratamente costisitoare au fost doar câteva dintre piedicile cu care părinții Evei s-au confruntat, pe lângă suferința pe care o purtau și încă o poartă în suflet.

Copila a fost diagnosticată cu boală renală cronică în stadiu final, la care s-au adăugat regresul neuropsihomotor sever și luxația bilaterală de șold. În acest caz, transplantul de rinichi este singura șansă la viață.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Afecțiunile renale au culminat cu episoade de convulsii. Spasticitatea a crescut semnificativ, ceea ce a făcut ca vindecarea copilei să fie din ce în ce mai grea. Aceasta nu a putut să mai meargă, să mai stea în fund sau să țină biberonul (a adoptat poziția opistotonus și a fost hrănită cu seringa, din trei în trei ore, timp de șapte luni).

Au urmat o perioadă de patru ani de recuperare, atât în  România, cât și la alte clinici din afara țării. În tot acest timp, starea de sănătate a Evei nu a fost mereu una favorabilă, luptându-se, din nou, cu convulsii.

Din octombrie 2017, copila a fost dependentă de dializa peritoneală –  13 ore în fiecare noapte.

Fără implicarea financiară a  părinților, dar mai ales a rudelor, prietenilor și cunoștințelor, șansele de însănătoșire erau infime. Costurile au fost uriașe pentru familie, generate de gravitatea bolii.

Acum, după aproape cinci ani de așteptare, părinții Evei au primit răspunsul de la Spitalul de pediatrie Bambino Gesu – Roma, acolo unde se poate realiza transplantul. Până acolo, familia are în continuare nevoie de sprijin financiar, întrucât costurile sunt enorme.

De asemenea, va fi nevoie de un test pentru hiperimunitate făcut la Bergamo, test fără de care nu se poate face transplantul si care costă aproximativ 7.000 euro – sumă neinclusă in costul intervenției.

Orice ajutor este mai mult decât oportun. Donațiile se pot face pe https://zambetulevei.ro/doneaza/donatii-online-cu-cardul/.

Alte detalii despre boala Evei, dar și despre parcursul recuperării se găsesc pe pagina de Facebook Zâmbetul Evei – Gabriela sau pe site-ul https://zambetulevei.ro/.

Politica