Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Transport gratuit pentru românii care vor să muncească în străinătate

Publicat

pe

Românii care vor să muncească în străinătate vor beneficia de transport gratuit, plătit de angajatorii străini, conform precizărilor făcute de Ministerul Muncii, care a elaborat un proiect ce asigură garanţii suplimentare pentru românii care muncesc în afara ţării.

Turcan propune introducerea de garanţii suplimentare pentru românii care merg să lucreze în străinătate, atât în ceea ce priveşte legalitatea contractelor cu angajatorii din statul de primire, cât şi condiţiile specifice de călătorie şi siguranţa transportului până în ţara de destinaţie.  

„Conform proiectului propus de Minister, agenţiile de plasare a forţei de muncă vor avea obligaţia de a asigura transportul lucrătorilor români la destinaţie, în cazul în care este vorba de un grup de persoane, şi trebuie să facă acest lucru în condiţii de siguranţă şi din punct de vedere sanitar, în contextul pandemic.

Au fost deja formulate propuneri de colaborare între cele două părţi, astfel încât transportul lucrătorilor să fie monitorizat, să îndeplinească toate condiţiile de siguranţă rutieră şi sanitară, dar şi condiţiile specifice de intrare pe teritoriul statului respectiv. Pentru că nu vrem ca românii să mai treacă prin incidente neplăcute la frontieră, am rugat transportatorii să furnizeze pasagerilor, încă din momentul rezervării transportului, toate informaţiile privind documentele necesare la graniţă, iar Inspecţia Muncii va sprijini companiile în acest demers”, a declarat ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, potrivit adevarul.ro

Legea va institui o colaborare mult mai strânsă între agenţiile de plasare a forţei de muncă şi Inspecţia Muncii, pentru ca instituţia să fie informată cu privire la persoanele angajate în străinătate înainte ca acestea să plece din ţară.  

Mai mult, agenţiile de plasare a forţei de muncă vor fi obligate să transmită situaţia privind contractele de mediere încheiate şi persoanele angajate în străinătate lunar, şi nu trimestrial, cum prevede actul normativ în prezent.

Continue Reading

© 2021. Toate drepturile rezervate.