joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ştafeta flăcării olimpice a debutat la Fukushima, fără spectatori

Ştafeta flăcării olimpice pentru Jocurile de la Tokyo, amânată pentru anul acesta din cauza pandemiei de coronavirus, a debutat joi la Fukushima (nord-estul Japoniei), în absenţa publicului.

Torţa metalică de culoare roz-aurie, al cărei vârf are forma unei flori de cireş, a fost aprinsă în cursul dimineţii în interiorul simbolicului complex sportiv J-Village, care a servit drept bază pentru operaţiunile de salvare după catastrofa nucleară din 11 martie 2011, consecutivă unui seism şi un tsunami, scrie agerpres.ro

„Această mică flacără nu şi-a pierdut speranţa şi a aşteptat această zi ca un mugur de cireş pe punctul de a înflori”, a spus preşedinta Comitetului Tokyo-2020, Seiko Hashimoto.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Faţă de ediţiile precedente, ștafeta flăcării olimpice va fi foarte diferită, spectatorii vor trebui să poarte mască şi nu vor avea dreptul să aclame. De asemenea, ei nu au putut asista la ceremonia de plecare şi la pe parcursul primului tronson.

Flacăra se află în Japonia de anul trecut, când organizatorii efectuat ultimele pregătiri pentru ştafetă în momentul în care Jocurile au fost amânate cu un an din cauza pandemiei.

Spectatorii veniţi din străinătate nu vor avea dreptul să asiste la Jocuri, fiind posibilă şi impunerea unor limite pentru populaţia niponă.

Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea loc anul acesta în perioada 23 iulie – 8 august, după ce au fost amânate anul trecut din cauza pandemiei de coronavirus.

Politica