vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Poliția s-a pus cu amenzile pe patronii de baruri și restaurante

Poliția s-a pus cu amenzile usturătoare pe patronii de baruri, cafenele și restaurante din municipiului Drobeta Turnu Severin care nu respectă  scenariul roșu de suspendare temporară a activității. În ultimele zile, polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Drobeta Turnu Severin au sancționat 6 operatori economici, care nu au respectat prevederile LG 55/2020. Valoarea sancțiunilor aplicate este de peste 16.000 de lei.
„Sancțiunile au fost aplicate operatorilor economici, care au continuat să desfășoare activitatea cu publicul, în condițiile în care aceasta este interzisă în spațiul închis. Astfel de acțiuni vor continua zilnic, în perioada următoare, pe raza întregului județ”, a declarat purtătorul de cuvânt al I.P.J. Mehedinți, inspectorul principal Andreea Rădoi.
Cea mai mare sancțiune aplicată unui operator economic, care nu a respectat decizia de a închide activitatea, a fost în valoare de 10.000 de lei.
Conform deciziei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinți, din data de 20 martie 2021, „activitatea cu publicul a operatorilor economici, care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este interzisă”.
Municipiul Drobeta Turnu Severin a intrat în scenariul roșu, duminică, după ce rata de infectare a depășit trei cazuri la mia de locuitori.

Politica