joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Klaus Iohannis: Autoritățile competente nu s-au preocupat să extindă numărul locurilor la ATI

Klaus Iohannis a acuzat, miercuri, ministerul Sănătății, că nu a rezolvat problema locurilor de la Terapie Intensivă, înregistrându-se acum o criză, odată cu creșterea cazurilor grave de Covid.

„Vedeți foarte bine, în fiecare zi, din păcate, sunt foarte mulți care se îmbolnăvesc și, din păcate, sunt și foarte mulți care ajung la Terapie Intensivă. Acolo este problema cea mai mare, fiindcă numărul de locuri de Terapie Intensivă este limitat și s-a creat în ianuarie – februarie impresia că pandemia cumva a trecut, o impresie, din păcate, greșită. Autoritățile competente nu s-au preocupat să extindă numărul locurilor de Terapie Intensivă pentru pacienții COVID și suntem în această situație când, practic, în fiecare zi se ajunge la limită. Doar cu restricții suplimentare, cu respectarea lor, evident, putem să facem față acestui val trei”, a spus Klaus Iohannis.

Acesta a respins acuzațiile repetate ale lui Voiculescu legate de faptul că guvernul ar raporta date false despre numărul de îmbolnăviri și rata de infectare cu Sars-Cov-2. Șeful statului s-a arătat iritat de aceste declarații ale ministrului Sănătății, spunând că „aceste discuții teoretice pe formulă opresc pandemia sau alină suferința vreunui pacient”. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Nu a măsluit nimeni datele, nici înainte de alegeri, nici după alegeri, nici acum. Cred că a fost o expresie nefericită. Formulele de calcul însă sunt diferite. Când a fost ministrul Tătaru, împreună cu echipa domniei sale, a găsit potrivită o anumită formulă de calcul pentru incidența pandemiei. După aia s-a calculat, și ce s-a calculat și s-a știut s-a comunicat, deci nu a ascuns nimeni date sau informații. Acum ministrul Voiculescu cu echipa domniei sale a dorit să modifice oarecum formula, a modificat-o și acum se dau datele care se găsesc. Deci, vorbim despre două formule ușor – ușor – diferite. În niciun caz nu a măsluit cineva datele, ele au fost absolut corecte așa cum au fost calculate și înainte de alegeri, și după alegeri. Însă dați-mi voie să vă spun că, după părerea mea, nu cred că aceste discuții teoretice pe formulă opresc pandemia sau alină suferința vreunui pacient. Eu cred că ar fi extrem de important, și voi continua să spun acest lucru, să ne implicăm acolo unde este nevoie, să creștem numărul de paturi de la Terapie Intensivă, să-i motivăm pe medici, să fim mai proactivi pentru ca spitalele să facă față acestui val trei. Cred că acestea sunt prioritățile momentului și nu comparații teoretice între formule de calcul”, a declarat șeful statului. 

După declarațiile făcute de Klaus Iohannis, și lideri ai PNL au făcut afirmații critice la adresa lui Vlad Voiculescu. Ludovic Orban a spus că acesta ar trebui să fie „foarte, foarte ocupat”, în loc să scrie comentarii pe Facebook, iar Florin Roman i-a cerut premierului Cîțu să îl demită pe ministrul Sănătății, informează digi24.ro 

Surse guvernamentale susțin că există o mare nemulțumire la vârful Guvernului legată de faptul că Vlad Voiculescu nu s-a implicat deloc în gestionarea activă a cazurilor Covid, și că nu a plecat din București să viziteze nici măcar un spital din țară, așa cum făcea predecesorul său, Nelu Tătaru, pentru a controla personal existența locurilor la ATI. 

Politica