sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

HoReCa, turismul și cultura cer susținere de la stat

Reprezentanți din HoReCa, turism, cultură, muzică, cinema și multe altele au transmis joi, Guvernului, într-o conferință comună, că vor decizii, măsuri concrete și predictibilitate. Dragoș Anastasiu, președintele Alianței pentru Turism, a declarat că toate aceste industrii se simt ca o fată frumoasă  sedusă, dar pe care statul nu o ia de nevastă. Adrian Despot, solist al trupei Vița de Vie, a declarat că, fără un plan de relansare, singurul lucru pe care îl va mai putea face industria muzicală din România este să cânte prohodul.

„Ne simțim ca o fată frumoasă plimbată prin parc, dusă la cofetărie, la Cico și sedusă. Autoritățile din România nu iubesc industria zâmbetului. Este concluzia după un an de ping-pong, de promisiuni, de lucruri pe care le avem puse pe hârtie și care nu se regăsesc în măsuri concrete cu care industria zâmbetului să poată să supraviețui și în perioada asta și mai ales după. Cred că este momentul să încheiem ping pong-ul și flirtul și să ne și căsătorim. Avem nevoie absolut obligatoriu de un for decizional. Este fără doar și poate necesar să stea la masă prim-ministrul, ministrul de Finanțe, ministrul Economiei, tot ce înseamnă sănătate, de la ministrul Sănătății la cei ce decid lucrurile”, a declarat Dragoș Anastasiu, în cadrul conferinței, potrivit economedia.ro

Tot el a precizat că atâta timp cât există peste un milion de oameni vaccinați și o să avem un milion de oameni vaccinați pe lună, atâta timp cât oamenii au fost bolnavi și au anticorpi și avem teste rapide care se pot face în câteva secunde sau minute, nu există niciun motiv real pentru ca acești oameni vaccinați, cu anticorpi, testați, să nu poată să benefieze de mobilitate și de libertatea de a se întâlni și de a avea experiențe.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Și Daniel Mischie, președintele HORA, a declarat că industria HoReCa a cerut ca măsura 20%, prin care industria va primi granturi de 20% din pierderea din cifra de afaceri sau din rulaj, care momentan se referă la anul 2020, să fie aplicată și pentru anul 2021. „Este un an în care guvernul actual contribuie cu restricții pentru rezolvarea crizei, dar nu asigură compensații în acest sens”, a declarat el.

Politica