vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Condiții improprii de igienă, descoperite în brutăriile oltene

Două brutării din Olt au fost închise de inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), iar alte două au fost sancționate, din cauza neregulilor constatate.

S-a decis suspendarea activității pentru cele două unități de panificație din Cilieni și Mihăești, întrucât modul de preparare și depozitare a produselor nu respectă  întru-totul regulile de igienă.

„Au fost emise şi două ordonanţe privind suspendarea activităţii din unităţile supuse înregistrării sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, la unităţi din Cilieni şi Mihăeşti. Principalele neconformităţi constatate au fost: stare de întreţinere şi igienă necorespunzătoare a spaţiilor de depozitare, a celor de producţie, a echipamentelor, utilajelor, ustensilelor de lucru, a vestiarelor pentru personalul angajat; neimplementarea bunelor practici de igienă şi de identificare a riscurilor şi nerespectarea programelor de autocontrol”, se arată în comunicatul de presă al DSVSA.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Totodată, celelalte două brutării avizate, din Slatina și Vâlcele au fost amendate cu suma de 11.200 lei.

Controalele instituției au fost efectuate în primele două săptămâni ale lunii martie, în total, fiind verificate 48 de unități de panificație.

„Principlalele neconformităţi constatate au fost:

– stare de întreţinere şi igienă necorespunzătoare a spaţiilor de depozitare, a celor de producţie, a echipamentelor, utilajelor, ustensilelor de lucru, a vestiarelor pentru personalul angajat;

– neimplementarea bunelor practici de igienă şi de identificare a riscurilor;

– nerespectarea programelor de autocontrol”, se mai arată în comunicatul emis.

Politica