sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Proxeneți din Mehedinți, după gratii. Peste 15 copile și femei le-au căzut victime

Doi bărbați și două femei din Mehedinți sunt acuzați de proxenetism. Prin metoda „lover boy” au reușit să recruteze peste 15 victime, minore și majore pe care le-au forțat să se prostitueze în Anglia, Norvegia și Belgia. De pe urma lor, au făcut 300.000 euro. Cu acești bani, liderul grupării și-a cumpărat, prin interpuși, mașini de lux și bunuri imobiliare.

„Din cercetări a reieșit că, în perioada 2016 – 2021, doi bărbați și două femei, toți din județul Mehedinți, s-ar fi constituit într-un grup infracțional organizat și ar fi recrutat (prin metoda „loverboy”), peste 15 victime minore și majore, în scopul obligării acestora la practicarea prostituției, folosind mijloace de constrângere fizică și psihică.

Exploatarea victimelor ar fi avut loc în Marea Britanie, Norvegia și Belgia, la diferite locații, prin folosirea unor acte de amenințare, violență și șantaj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Din activitatea infracțională, au rezultat aproximativ 300.000 de euro, sumă de bani care ar fi fost transferată în țară, prin intermediul serviciilor de transfer rapid de bani”, potrivit Poliției Române.

Oamenii legii au făcut 9 percheziții în acest caz, în județele Mehedinți și Ilfov. Au găsit bani, bijuterii, latopuri și autoturisme de lux.

„Ca urmare a perchezițiilor efectuate, au fost indisponibilizați peste 4.000 de lei, 3.000 de euro, 15.000 de coroane norvegiene, 1.000 de coroane suedeze, 350 de dolari americani, 20 de telefoane mobile, laptop-uri, tablete, 3 autoturisme de lux, în valoare totală de 70.000 de euro și diferite înscrisuri”, mai arată Poliția.

Procurorii D.I.I.C.O.T. –B.T. Mehedinți au dispus control judiciar, pentru 60 de zile, față de o persoană și reținerea pentru 24 de ore, față de alte două, urmând să fie prezentate instanței, cu propunere de luare a unei măsuri prevenite.

Cercetările continuă în acest caz, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de persoane, constituirea unui grup infracțional organizat, proxenetism și spălare de bani.

Alături de polițiștii brigăzilor de combatere a criminalității organizate București și Craiova, la activități au participat și jandarmi din cadrul Direcției Generale a Jandarmeriei Municipiului București, Gruparea Mobilă de Jandarmi– Frații Buzești Craiova și Inspectoratului de Jandarmi Județean Mehedinți.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale.

Politica