sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ministrul Educației: Se micșorează vacanța de vară cu două săptămâni

Sorin Cîmpeanu a făcut noi precizări cu privire la modificarea anului școlar. Este vorba de două săptămâni luate din vacanța de vară a elevilor și adaugate celei din primăvară, susține ministrul.

Mai exact, în loc de două săptămâni de învățământ online în aprilie, elevii ar putea avea două săptămâni de prezenta fizică în mai, acesta fiind unul dintre avantajele modificării structurii anului școlar. 

”E vorba de o prelungire a vacanței de primăvară cu 2 săptămâni. Până acum era vacanța 2 – 11 aprilie pentru catolici, iar pentru ortodocși până pe 9 mai. Am transferat 2 săptămâni din vacanța de vară în primăvară. Învățământul online în clasele primare e greu de imaginat. Plus că în aprilie va fi vârful, oricum vor fi luate și alte măsuri, în loc de 2 săptămâni de învățământ online în aprilie, poți avea 2 săptămâni de prezență fizică în mai. E frustrant să alegi între două variante care nu sunt ideale, e frustrant să pui în balanță vacanța de vară, e frustrant să traversezi această perioadă pandemică”, a spus Ministrul Educației, potrivit digi24.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

Astfel, semestrul al II-lea se va va încheia pe 2 Iulie, în loc de 18 iunie, cu excepția:

  • elevilor clasei a VIII-a, care termină pe 25 iunie, în loc de 11 iunie
  • elevilor clasei a XII-a care termină 18 iunie, în loc de 4 iunie
  • învățământulului profesional și tehnic care termină pe 23 iulie, în loc de 9 iulie

Acesta a enumerat și câteva dintre avantajele acestei decalări, spunând că examenul de Bacalaureat se va desfășura la datele programate.

„Dincolo de aceste două săptămâni de vacanță de vară, care se mută primăvara, BAC ul se va desfășura la aceleași date, Evaluarea Națională va începe pe 5 iulie. Această adaptare a calendarului are avantajul de a putea organiza și simularile pentru clasele a II-a și a IV-a. Un singur dezavantaj există, se micșorează vacanța de vară cu două săptămâni”, a mai spus Cîmpeanu.

Examenul de Bacalaureat se va desfășura în perioada 28 iunie-1 iulie, cu afișarea rezultatelor finale pe 9 iulie, în timp ce Evaluarea Națională va avea loc în perioada 5-8 iulie.

Politica