vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. „Supermanul” primarului Screciu, pensionarul Manuel Gîrlea, omul cu venituri „nesimțite”, are zilele numărate în funcția de șef al Poliției Locale Severin

Manuel Gîrlea, șeful Poliției Locale din cadrul primăriei Drobeta Turnu Severin, omul privilegiat și cu venituri „nesimțite” al primarului Marius Screciu, care încasează și pensie de lux de la stat și salariu de lux de la stat și o grămadă de bani din comisia ATOP, o celebră comisie de tăiat frunze la câini pe bani publici, are zilele numărate în funcția publică de la stat. Și asta pentru că proiectul de lege care interzice cumulului pensiei cu salariul la stat a intrat pe făgașul normal și nu mai are mult până va intra în vigoare. Potrivit ministrului Muncii, Raluca Turcan, proiectul de lege privind cumulul pensiei cu salariul a fost aprobat în prima lectură în guvern urmând ca săptămâna aceasta să existe varianta finală ce va merge în Parlament. Astfel, bugetarii care încasează și pensie vor trebui să opteze în 30 de zile de la publicarea legii care va interzice cumulul pensiei cu salariul la stat, cu ce rămân.

„Cei care cumulează pensie cu salariul la stat au obligația ca în 30 de zile de la publicarea actului normativ să-și exprime opțiunea, iar angajatorii trebuie să îi informeze”, a precizat Raluca Turcan.
Ministrul Muncii a spus că în prezent în sistemul public sunt aproximativ 35.000 de persoane care cumulează pensia cu salariul. Și premierul Florin Cîțu a declarat că i se pare normal să se interzică cumulul pensiei cu salariul la stat iar fiecare persoană să decidă dacă dorește să încaseze pensia sau salariul. Proiectul de lege este considerat de primul ministru „foarte bun”.
„Mi se pare un proiect de lege foarte bun. Mi se pare normal ca în momentul în care ai ieșit la pensie să decizi dacă vrei să încasezi pensia sau dacă vrei să fii angajat la stat, atunci să renunți la pensie”, a explicat primul ministru Florin Cîțu.

„Supermanul” primarului Screciu are venituri de 20.000 de lei lunar

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Supermanul” primarului Marius Screciu are venituri anuale uluitoare, de  aproape 20.000 de lei lunar! Șeful Poliției Locale Drobeta Turnu Severin, Manuel Georgian Gîrlea, primește de la stat bani cu sacul: încasează și pensie de lux de la stat, și salariu de lux de la stat, și o grămadă de bani din comisia ATOP, o comisie celebră de tăiat frunze la câini pe bani publici.
Directorul executiv al Poliției Locale din Drobeta Turnu Severin, colonelul pensionar MAI Manuel Georgian Gîrlea, este un privilegiat al aristocrației bugetare din primăria Severin. Acest om nu s-a mulțumit numai cu pensia militară uriașă, ci a știut să se învârtă și de alte câștiguri financiare uluitoare, ce se pot eticheta a fi „nesimțite”, dar sunt legale. Ei bine, din trei surse generatoare de venit, toate de la stat, Gîrlea încasează aproape 220.000 de lei anual. Este vorba de salariul în cuantum de 87.695 lei anual, de pensia MAI în valoare de 108.000 de lei anual și de 19.800 de lei anual, bani încasați din comisia ATOP, o comisie județeană de tăiat frunze la câini, în care este „înfipt” și el ca membru. Deci un total de fix 215.495 de lei anual, după cum reiese din declarația sa de avere din anul 2020, postată pe site-ul Direcției de Poliție Locală Drobeta Turnu Severin. Este greu de crezut că, un om pe care MAI îl scoate la pensie, în mod normal și logic, pentru că a muncit destul și pentru că organismul său are nevoie de odihnă, poate lucra din nou, cu randament și eficiență de sută la sută, într-o funcție publică, înapoi la stat. Și dacă, să zicem prin absurd, că pensionarul militar Gîrlea ar fi un om energic, un fel de „Superman” – ceea ce nu este cazul întrucât inițial a ieșit la pensie pe caz de boală -, domnia sa putea simplu să se angajeze la privat dar nu a făcut-o. Motivul e simplu, știa clar că la privat trebuie să justifici cu sudoarea frunții fiecare leuț primit, nu ca la stat, unde, dacă știi să te învârtești cum trebuie, poți să primești bani cu sacul, așa, mai pe ușurica.

Averea babană a pensionarului MAI angajat înapoi la stat

Șeful Poliției Locale Severin, pensionarul MAI Manuel Georgian Gîrlea, potrivit declarației de avere, are 2 terenuri intravilane cumpărate în anul 2013 și 2014, unul în suprafață de 6.695 de metri pătrați și altul cotă parte ½ cu soția în suprafață de 850 mp. Soții Gîrlea sunt proprietarii unei case de vacanță de 200 mp cumpărate în anul 2016. Soțul Manuel, spirit întreprinzător, a cumpărat imobile provenite din ferme agricole. El a făcut 2 tranzacții de acest gen în anul 2011. Prima tranzacție a fost de cumpărare „imobile degradate în proporție de 27 și 95% din 2 ferme agricole” în suprafață de 1.861 de mp. Ce-a de-a doua tranzacție este de cumpărare „imobile fermă agricolă”. În declarația de avere nefiind completată însă suprafața în metri pătrați aferentă acestor din urmă proprietăți, rubrica respectivă fiind lăsată goală, ceea ce reprezintă o problemă. Gîrlea este proprietarul unui autoturism de lux marca BMW an fabricație 2014 pe care l-a cumpărat. El susține că nu deține bijuterii din aur sau alte metale prețioase, nu are tablouri de valoare, nu are bani puși deoparte în bănci dar nici datorii de acest fel. În declarația de avere Gîrlea Manuel Georgian scrie că a încasat un venit anual de 87.695 lei în calitate de director executiv al Poliției Locale Severin, că a încasat în același timp și 108.000 lei anual ca pensionar de la Casa de Pensii MAI și că a mai primit un venit anual de 19.800 de lei în calitate de membru în comisia ATOP, o comisie inutilă în care se strâng câțiva privilegiați la taifas pentru a mai lua niște bani degeaba de la stat. Soția, în comparație cu soțul blindat de bani, doamna Mădălina Aurora Gîrlea, încasează un venit anual de 36.000 de lei pentru munca de consilier în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Mehedinți.

Reforma primarului Screciu, simple baliverne

Primarul Severinului, Marius Screciu, omul care îl ține în brațe pe Manuel Gîrlea a anunțat cu surle și trâmbițe o reformă în administrația locală. Mulți au crezut că printre cei vizați de „reforma” lui Screciu se află, pe bună dreptate, și privilegiatul de Manuel Gîrlea. Din păcate însă, a fost vorba doar de cuvinte deșarte, de simple lozinci, nu și de fapte. Iată declarația demagogică a primarului Screciu: „Nu mai putem să ținem angajați foarte mulți oameni care taie frunză la câini, în măsura în care veniturile noastre, ale primăriei, scad… Și nu vom face reduceri doar pe zona culturală! Mai sunt și alte instituții subordonate. Am regândit o nouă funcționare a Poliției Locale. Vreau să scot și mai mulți oameni în stradă… Sunt oameni la Poliția Locală care în acest moment își găsesc cu greu zona de activitate. Vreau să scad cât de mult se poate din zona de birou, pentru că atâta timp cât te numești poliție locală, trebuie să cobori în stradă, să iei legătura cu cetățeanul, să vii în întâmpinarea problemelor comunității!”, a declarat public primarul Marius Screciu.
După această declarație nu s-a întâmplat nicio reformă, au fost doar vorbe goale, cum se spune în popor, baliverne sau palavre.
Pe principiul „Vrei, nu vrei, bea Grigore, agheasmă!”, acum când legea care interzice cumulul pensiei cu salariul la stat va intra în vigoare, primarul Marius Screciu nu va avea încotro și va fi obligat să-l dea afară pe Gîrlea de la șefia Poliției Locale. Dreptate până la capăt!

Politica