sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Raită prin viață. Despre noi: Ţiganiada fără sfârşit. Autodistrugerea la români (2)

M. Eminescu: „… Indicatorul esenţial al „omului – elită” este caracterul şi nicidecum capacităţile intelectuale, astfel în orice ramură de activitate socială, acolo unde înmulţesc intelegenţele în dauna caracterelor este un simptom de decadenţă. Aceasta începe ca orice epidemie, numai pe ici colea, apoi se generalizează… Intelegenţa poate duce la o hotărâre bună, iar voinţa la o executare bună. Dar şi hotărârea şi executarea pot fi păgubitoare altora şi obştei, dacă sunt lipsite de caracter”.

Mi-am făcut un obicei ca, în fiecare weekend, după ce termin cu treburile de familie, să postez, că tot mă-ntreabă facebookul: „la ce te gândeşti Mihai?”, chiar „diverse” despre ce se-ntâmplă în lumea reală din care încă mai fac parte, în restul timpului eu fiind prezent (pe facebook) doar cu „amintiri”. Tămbălăul media era, sâmbătă, despre „marele miting”  pentru „democraţie”, „drepturi şi libertăţi”, „constituţie”, „dictatura medicală”, toate condensate în urletele „jos masca”, „libertate”, şi nu mai ştiu ce alte mărunţişuri terestre necesare „grădinarilor”, cum îi zicea vecinul meu fiică-mi când era la grădiniţă (acum e mare şi, de şapte ani, trăieşte, învaţă şi munceşte în Anglia). Culmea, tot sâmbătă, îi ziceam soţiei: când au trecut mami şapte ani de când fata noastră e departe de noi şi de „nebunia” din România?
Iată ce-am postat şi ce-a ieşit: Mihai Măceş, 20 martie la 14:48. Distribuit pentru: Prietenii tăi. „Scriu de-o viaţă cărţi şi presă, am cunoscut şi am discutat, de-a lungul vieţii (cu) toţi marii scriitori, ziarişti şi oameni politici ai ţării, dar n-am cunoscut-o decât de la tv-uri pe „doamna” şoşoacă. Dacă o cunoaşteţi, spuneţi-mi şi mie, vă rog frumos, „ce-o mână pe ea în lupta” asta cinic-comică, lipsită de logică şi împănată de minciuni, pe care-o vedem din ce în ce mai des, ameninţând, „în numele libertăţii”, oameni şi instituţii, şi prostind, „în numele libertăţii”, oameni? „«Tovarăşi, să gândim cu capetele noastre», zicea un clasic decedat prin moarte violentă”.

Comentarii: Ion M: Dar pe Cîțu, ce îl mână în luptă ? Dar pe Klaus Johannis, ce îl mână în luptă? De ce ai obsesia asta și nu altele? Și ce contează ce o mână în stradă, face ceva, ce face guvernul, ce face tovarășul Klaus, a, știm, schiază? L-ai văzut pe stradă, să vo… Vezi mai mult. Răspunde Pompiliu Demetrescu: Ioane, ți-am pus o întrebare punctuală, la care așteptam un răspuns concret, în câteva cuvinte. Prin așa-zisul tău răspuns, de fapt un non-răspuns, tu încerci, încă o dată, o manevră de manipulare ieftină. Amesteci totul strict după cum îți convine, cl… Vezi mai mult. Mihai, îți amintești, în `89 la Timișoara erau unii care făceau dezordine, niște străini, niște vânduți, au devastat magazinele și luptau împotriva Statului Socialist și a tovarășului Ceaușescu, și așa scria presa de partid, și se întreba, ce îi mână pe ei, de ce nu stau în case și de ce ies în stradă, să fie potoliți au fost trimiși muncitorii din Craiova cu cozi de lopeți pe post de băț, să îi învețe minte pe Timișoreni, să stea naiba în casă cum ne spune Partidul. Dacă ar fi respectat timișorenii și românii legea și dacă ar fi stat mult pe gânduri, cum faci tu, eram încă Republica socialistă… Chiar dacă greșesc, oamenii sunt în stradă pentru că au ce spune și sunt nemulțumiți. Pe 10 august tot așa ai întrebat: Ce îi mâna pe oameni în stradă, dacă da pune articolul. Democrație înseamnă să putem să ne exprimăm chiar și atunci când majoritatea nu este de acord cu noi iar majoritatea să accepte exprimarea noastră. Mâine vor fi în stradă oamenii Puterii și mulți vor întreba: Ce îi mână în luptă, exact cum întrebi tu acum, atunci de ce parte vei fi, vei mai pune întrebarea, aștept și nu uit.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Apoi am mai postat: „Exerciţiu de imaginaţie: Ce s-ar întâmpla cu Pandemia şi populaţia din România dacă în principalele funcţii în statul ăsta „criminal” s-ar afla „doamna” şoşoacă, şi ceilalţi („doamne” şi „domni”), „elite” ale democraţiei, libertăţilor, medicinei, economiei, etc.? Ştie cineva?
Comentarii: Jianu Dan: Da Ștefane, o normalitate. Ana-Maria C: Eu nu înțeleg cum de oamenii încă mai cred în salvatori ai neamului. Răspunde · 17h. Mihai Măceș: Ana-Maria C. prostia și propaganda fac minuni… am tot scris în JO de toate astea… Răspunde · 17h. Ana-Maria C: Mihai Măceș da… Dar după atâția ani, nu s-au mai învățat minte… Răspunde · 17h: Mihai Măceș: păi ca să te înveți minte, trebuie să ai, apoi, prostia se transmite (ca virusul), evoluează (ca virusul), devine cu ştaif, avem și aici elite, eheee… Răspunde · 17h Mihai Măceș: chiar poporul vorbește mult despre proști și prostie: dă-i românului mintea de pe urmă; cap are, minte-i mai trebuie; unde nu e cap și minte, vai de picioare; dar și e vai de capul lui. și mai sunt. până și „cel mai iubit fiu al poporului” zicea: tova… Victor Martin: S-ar întâmpla exact ceea ce se întâmplă. Tot o apă și-un pământ. Noi trebuie să urmărim apele tulburi, pietrele tari, culturile…, să nu privim tot internaționalist-socialist sau, mai nou, globalist. Mihai Măceș: Victor, spune-mi, „ce-i mână pe aştia-n luptă/ce voiesc…”? Răspunde · 17h. Ion M: Mihai Măceș Ai obsesii frate dar rău de tot. Dacă ar fi la putere nu am purta mască și nu ne-am vaccina, probabil, măsurile de acum sunt foarte eficiente, purtăm de un an mască, distanțare, am stat închiși în case și dovada că suntem într-o situație… Vezi mai mult. Răspunde · 3h. Ion M: Mihai, ce crezi despre doamna doctor Groșan, de ce nu faci o obsesie și pentru ea, că și ea este hulită? Răspunde · 3h: Mihai Măceș: fiindcă respect enorm doctorii Ioane, pe toți.

Concluzie: Ce să vorbeşti şi ce să taci când, politiceşte, statul român acceptă „dictatura minorităţii” pentru a nu fi bănuit de „dictatură”, neobservând că, de fapt, are de-a face cu „dictatura prostiei”, neştiind că în nicio constituţie de pe planetă nu scrie că prostia (minoritară) a cetățeanului trebuie „să dicteze” cetăţenilor normali.

Politica