vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gheorghiță: Din 1 aprilie, fiecare centru din platformă va avea afișat tipul de vaccin

Din 1 aprilie, fiecare centru din platformă va avea afișat tipul de vaccin pe care îl face și că, din 6 aprilie, numărul de persoane care se vaccinează în fiecare cabinet zilnic va crește de la 60 la 90.

„De la 1 aprilie, fiecare centru din platformă va avea afișat tipul de vaccin. Orice persoană va ști de la început ce tip de vaccin se distribuie în fiecare centru. Un alt element important va fi estimarea timpului de așteptare. Timpul de așteptare poate să varieze față de estimare în funcție de capacitatea centrului respectiv și categoriile de persoane înscrise, pentru că sunt preluate cu prioritate cei din etapa a II-a”, a anunțat președintele Comitetului pentru coordonarea campaniei de vaccinare (CNCAV), Valeriu Gheorghiță, marți, într-o conferință de presă.

Acesta a mai declarat că în 6 aprilie urmează să crească numărul de persoane care se vaccinează pe fiecare cabinet de la 60 la 90 de persoane pe zi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, și medicii de familie vor putea să vaccineze pacienții, iar pentru aceste vaccinări nu va fi necesară programarea prin intermediul platformei.

La acest moment sunt peste 775.000 de persoane înscrise pe listele de așteptare.

Politica