joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primăria Târgu Jiu a emis autorizația pentru instalația de ardere a gazelor de la groapa de gunoi

Autoritățile locate din Târgu Jiu au emis autorizația pentru instalația de ardere a gazelor de la groapa de gunoi. Corneliu Răducan Morega, prefectul județului Gorj, a ținut să le mulțumească public reprezentanților primăriei Târgu Jiu, pentru operativitate.

„Autorizația de construire a instalației de ardere a gazelor de la groapa de deșeuri din  Târgu Jiu a fost emisă de către Primăria municipiului Târgu Jiu.  Vreau să mulțumesc pentru operativitate conducerii Primăriei Târgu Jiu. Autorizația a fost eliberată cu două zile mai devreme. Astfel, investiția în eliminarea mirosului degajat de groapa de gunoi poate să înceapă, iar termenul maxim asumat de operator este de 11 săptămâni. Așa cum am stabilit, o comisie va verifica săptămânal stadiul realizării lucrărilor de conformare. În atenția mea se află și alte unități care desfășoară activități care pot genera poluarea mediului.  Împreună, pentru un județ curat!”, a spus Corneliu Răducan Morega.

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, s-a declarat și el încântat de colaborarea pe care o are cu noul prefect al județului. Edilul speră ca problemele legate de autorizația de mediu a depozitului de deșeuri de la Târgu Jiu să fie rezolvate până la finalul lunii aprilie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Am emis, fără să pierdem timpul, autorizația pentru instalația de ardere a gazelor de la groapa de gunoi. Avem o colaborare foarte bună cu noul prefect al județului și iată că lucrurile se îndreaptă în direcția dorită. Îi mulțumim domnului Răducan pentru apreciere și estimăm că, în câteva săptămâni, Polaris își poate rezolva problema pentru care a fost suspendată autorizația de mediu a depozitului de deșeuri de la Târgu Jiu. Așa cum am mai spus, anticipând aceste probleme, noi am luat din timp o serie de măsuri pentru ca cetățenii să nu aibă de suferit și să avem o alternativă până când lucrurile reintră în normal. Ideal ar fi fost să nu se ajungă deloc în această situație. Iată, însă, că atunci când instituțiile își dau mâna și colaborează direct, în interesul cetățenilor, problemele se rezolva cu rapiditate.”

Politica