joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Meciul pentru palmares, trimis la rejudecare!

FCU și CSU Craiova susțin că sunt în avantaj după ce Înalta Curte a întors la Timișoara procesul pentru identitate dintre cele două cluburi din Bănie.

Războiul în justiție dintre Mititelu și Rotaru se anunță fără sfârșit. Înalta Curte de Casație și Justiție nu și-a asumat un verdict în cazul palmaresului și a preferat să trimită procesul înapoi, spre rejudecare, la Curtea de Apel Timișoara. Dintre cei trei judecători ai instanței supreme de la București, 2 s-au pronunțat pentru această soluție, în vreme ce unul dintre magistrați a respins recursul intentat de clubul condus de Pavel Badea.
Hotărârea luată de ÎCCJ:
„Soluție: Admitere recurs
Detalii soluţie: Cu majoritate: Admite recursul declarat de reclamantul CLUB SPORTIV UNIVERSITATEA CRAIOVA şi de intervenienta U CRAIOVA 1948 CLUB SPORTIV S.A. (titular al cererii de intervenţie accesorie în interesul reclamantului) împotriva deciziei civile nr. 364 din 18 iunie 2018, pronunţată de Curtea de Apel Timişoara – Secţia a II-a civilă. Casează decizia recurată şi trimite cauza spre rejudecare la aceeaşi instanţă. Cu opinie separată: Respinge ca nefondat recursul declarat de reclamantul CLUB SPORTIV UNIVERSITATEA CRAIOVA şi de intervenienta U CRAIOVA 1948 CLUB SPORTIV S.A. (titular al cererii de intervenţie accesorie în interesul reclamantului) împotriva deciziei civile nr. 364 din 18 iunie 2018, pronunţată de Curtea de Apel Timişoara – Secţia a II-a civilă”, se arată în decizia Curții de Casație și Justiție.
Pavel Badea, directorul CS Universitatea Craiova, entitate care a intrat în parteneriat cu clubul lui Mihai Rotaru din prima ligă, a comentat astfel hotărârea Înaltei Curți de Casație și Justiție pentru online-ul Fanatik.ro: „Noi nu am pierdut nimic, a fost o neînțelegere la început, deoarece suntem doar noi în acest proces. Glumind puțin, noi ne-am judecat cu noi. Clubul Sportiv Universitatea Craiova și Fotbal Club Universitatea Craiova au fost sub tutela Ministerului Educației până la separarea din 1994. Astfel, ceea ce s-a dat astăzi, este o decizie normală, iar noi putem clarifica puțin situația palmaresului istoric. Să fim bine înțeleși, noi deținem brandurile Clubul Sportiv Universitatea Craiova și Fotbal Club Universitatea Craiova. Domnul Adrian Mititelu nu a fost parte în proces, nu avea cum să câștige ceva legat de palmares. Acesta nu a fost înstrăinat niciodată, iar situația va deveni clară în curând. Noi suntem într-un parteneriat cu echipa din Liga 1 și venim cu brand, siglă, palmares. A fost doar o neînțelegere, iar procesul se întoarce la Tribunalul de la Timișoara. Am cerut să ni se recunoască ce este al nostru”.
De partea cealaltă, Adrian Mititelu jr spune că, de fapt, entitatea pe care o conduce este într-un ușor avantaj: „Nu am pierdut nimic. Le doresc familiilor domnilor Badea si Rotaru la fel de multă dreptate cât ni s-a făcut nouă și Universității Craiova în acești ani. Așteptăm ca la Curtea de Apel Timișoara să se mai statueze odată ce toată lumea știe deja și a mai fost statuat o dată definitiv. În momentul de față avem autoritate parțială în sensul că avem sentința Tribunalului Dolj, care trebuie să mai rămână încă o dată definitivă la Curtea de Apel Timișoara. Să nu uite distinșii domni când pun capul pe pernă noaptea că totuși există un Dumnezeu sus și toate se plătesc în viață la un moment dat”.
Bătălia pentru palmares echivalează cu cea pentru identitate. Cine are palmaresul se poate declara continuatoarea Craiovei Maxima. Rotaru a făcut câțiva pași pentru a-și apropia fanii: a achiziționat stema cu leul, a atras în club gloriile Craiovei Maxima – președinte este Sorin Cârțu, în vreme ce Beldeanu, Negrilă ori Ungureanu participă activ la acțiunile de imagine ale grupării de prima ligă, a semnat parteneriat cu Universitatea din Craiova, a semnat un protocol cu Andrei, moștenitorul lui Adrian Păunescu, pentru a putea folosi exclusiv imnul, a înregistrat la OSIM diverse nume.
În plus, avocații omului de afaceri bucureștean au mai repurtat o victorie în instanță, astfel încât rivala FCU Craiova nu mai poate folosi denumirea Universitatea Craiova.
Cine are palmaresul e continuatoare, iar în mod logic suporterii, craiovenii, ar trebui să treacă în tabăra respectivă. Numai că în Bănie cele două grupări de fani și-au precizat clar opțiunile și nu mai așteaptă decizii în instanță pentru a afla de ce parte a baricadei sunt. Sătulă de Adrian Mititelu, Peluza Nord, având în epicentrul său Sezione Ultra, a achiesat de la bun început la proiectul demarat de Rotaru și Primăria Craiova. De partea FCU Craiova au rămas ultrașii din Peluza Sud, care apreciază că gruparea din prima ligă este o invenție politică, ce a luat naștere la Mogoșoaia, direct în liga a doua. Proiectul FCU Craiova a început în 2017 din liga județeană.

Politica