vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primarul din Târgu Jiu acuză angajații Poliției Locale că ar fi abuzat de poziția lor

Marcel Romanescu, primarul din Târgu Jiu, a pornit un nou episod din scandalul dintre el și Poliția Locala din oraș. Edilul acuză faptul că unii agenți și-ar fi permis să dea amenzi în numele primarului, dar îi asigură pe cetățeni că va lua măsuri.

„Am aflat, cu surprindere, că unii angajați ai Poliției Locale își permit să aplice sancțiuni invocând că ar fi obligați de către primar să comită abuzuri. Înțeleg că nu este un caz izolat și că asemenea practici au început de când am anunțat reorganizarea instituției. Am chemat deja angajații care au făcut aceste afirmații pentru a lămuri lucrurile și vreau să-i asigur pe cetățeni că se vor lua măsuri. Rolul Poliției Locale este să aplice legea, iar cei care abuzează de statutul lor pentru a-și rezolva problemele personale nu au decât să-și încerce norocul în mediul privat. Acești oameni, prin acțiunile lor, nu fac decât să-mi dea dreptate și să arate cât de necesară este reorganizarea Poliției Locale!”, a scris Marcel Romanescu pe Facebook.

Clinciurile dintre primarul din Târgu Jiu și polițiștii locali au pornit la finalul lunii februarie, atunci când Marcel Romanescu amenința cu desființarea Poliției Locale, iar autoritățile au luat decizia de a aproba o nouă organigramă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ulterior, tensiunile dintre primar și polițiști a ajuns și în atenția Prefecturii Gorj, după ce Sindicatului Meridian a făcut o sesizare cu privire la decizia Consiliului Local Târgu Jiu, privind aprobarea noii organigrame.

„Am primit din partea Sindicatului Meridian o sesizare cu privire la faptul că s-a încălcat, spun dumnealor, legea atunci când s-a schimbat organigrama. Mai exact, atunci când s-a dat acea hotărâre de Consiliu Local al municipiului Târgu Jiu privind aprobarea organigramei, statului de funcții și organizarea Primăriei Târgu Jiu. Aceștia spun că s-au încălcată anumite prevederi legale din Codul Administrativ dar și din Legea Poliției Locale. Juriștii noștri o să facă verificări, să vadă dacă se confirmă solicitările dumnealor în această speță”, a declarat Corina Belteu, reprezentant la Prefecturii Gorj, potrivit igj.ro, la începutul lunii martie.

Politica