sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

O româncă, care a pretins că e nepoata unui fost ministru italian, a înşelat zeci de oameni

O româncă din Italia a înşelat zeci de oameni cărora le-a cerut bani pentru a-i investi, cu promisiunea unor câştiguri fantastice. Mai mult, ea se pretindea că este nepoata unui fost ministru.

Faptele de care este acuzată Ioana Netea au fost comise în două oraşe italiene, Ceprano şi Frosinone începând cu 2019 şi până la finele anului trecut. Ea a apărut la audierile preliminare în faţa unei instanţe din Frosinione.

Potrivit unui ziar local, citat de adevarul.ro, femeia pretindea că este nepoata lui Giulio Tremonti, fost ministru italian al economiei şi Finanţelor, actualmente bancher şi broker de succes.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Printre primele victime ale femeii s-a numărat o familie italiană care i-a dat româncei 25.000 de euro.  Pe lângă faptul că pretindea că este rudă cu fostul ministru, Ioana Netea ştia să fie convingătoare şi persuasivă. Astfel, într-un caz ea le-a cerut victimelor 500 de euro, iar după câteva zile le-a returnat 1.000 de euro. Le-a explicat că practic a dublat suma investind-o într-o afacere de succes şi i-a convins să-i mai dea 14.000 de euro, bani pe care nu i-a mai returnat. În schimb, le-a oferit victimelor un card de credit cu pin relativ şi o scrisoare în limba engleză, pe care le-a prezentat-o ca fiind o scrisoare de garanţie din partea socrului ei, brokerul Giulio Tremonti.   Ingeniozitatea Ioanei nu avea margini, scriu italienii. Ca să-i convingă pe cei pe care urma să-i păcălească, ea a recurs la un adevărat arsenal strategic. 

Ca să pară convingătoare, românca s-a dat drept o prosperă femeie de afaceri, iar pentru asta nu a ezitat să-şi invite victimele pe o proprietatea de lux, care pretindea că este casa sa, o vilă situată pe plaja din Sperlonga. Nu este însă foarte clar dacă vila chiar îi aparţinea sau era doar închirată.   

O altă familie a fost păcălită după ce Ioana Netea a cerut 6.500 de euro, iar după câteva zile le-a oferit 10.000. Apoi, le-a convins să mărească miza, promiţându-le un câştig pe măsură. Spre deosebire de alte cazuri, ea s-a prezentat ca fiind nepoata fostului ministru Tremonti, iar victimele i-au oferit 75.000 de euro în speranţa că vor câştiga dublu. Evident, românca nu le-a mai returnat niciun euro, la fel cum a făcut şi în alte multe cazuri. Şi tot printre victime s-a aflat un cuplu de albanezi păcălit cu 70.000 de euro, dar şi trei femei şi un bărbat din Frosinone au fost păcăliţi cu 135.000 de euro.

O altă familie a fost păcălită să-i dea 20.000 de euro, cu promisiunea că ar putea câştiga ulterior un milion de euro. Nici în acest caz victimele nu şi-au mai primit banii.  

Revoltaţi, oamenii au făcut zeci de plângeri la Poliţie, iar românca a fost reţinută, după care a fost plasată în arest. Acum, femeia este judecată şi riscă să primească până în 10 ani de închisoare, iar paguba ar depăşi un milion de euro.

Politica