vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Plimbată între centrele de vaccinare pentru că medicii au refuzat să deschidă o doză de vaccin doar pentru ea

O femeie din Mehedinți a fost anunţată prin telefon că trebuie să meargă în altă localitate pentru a face rapelul.

Mai exact, femeia a fost programată să facă rapelul la vaccinul anti-COVID la centrul din orașul Baia de Aramă, marţi, puţin după ora prânzului. Femeia a ajuns la vaccinare, dar, surpriză, a fost informată că este singura persoană programată în aceea zi și nu vor deschide o doză doar pentru ea, pentru că ar rămâne alte patru vaccinuri nefolosite. Așa că a fost redirecționată către un centru de vaccinare aflat la 60 de km depărtare, la Strehaia, scrie digi24.ro

„Mama mea a fost repartizată către centrul din oraşul Strehaia, am ajuns în data de 16 martie la centrul din Strehaia, la 2 fără 10. În momentul acela, mama mea a completat formularele propriu-zise, după care asistentele de acolo nu au identificat-o în baza de date”, povesteşte Alin Burducea, fiul femeii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Și de la Strehaia femeia a fost nevoită să plece nevaccinată. Tânărul a sunat la DSP Mehedinţi, a fost redirecţionat către Centrul Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei de unde a primit promisiunea că mama lui va fi vaccinată „cum apare primul vaccin Moderna”.

Reprezentanţii centrului de vaccinare din Baia de Aramă spun că i-au anunţat pe cei de la Strehaia că marţi va veni o persoană la ei pentru rapel. Anunţul a fost făcut pe un grup al lor, special creat pentru a comunica între centre.

”Nu a verificat, nu și-a verificat telefonul să vadă modificările apărute. Pentru că în fiecare zi se postează acolo, inclusiv listele cu programații pe următoarele zile”, a spus Gabriel Cuniță, medic coordonator centru Baia de Aramă.

De cealaltă parte, Dumitru Vulpe, coordonator centru Strehaia, spune: ”Se poate, eu nu-l contrazic, dar eu unde locuiesc nu am semnal. Deci, e foarte posibil ce spune dumnealui, dar totuși cum mă sunarați dumnavoastră, putea să mă sune.”

Reprezentanţii centrului din Strehaia spun că exact în ziua respectivă au fost nevoiţi să cheme de acasă o persoană pentru a-i administra vaccinul, întrucât dintr-o doză întreagă le-ar fi rămas fix concentraţia pentru un vaccin.

”Dintr-o eroare de comunicare cu medicul coordonator nu a putut fi vaccinată în acea zi. DSP a făcut toate demersurile pentru persoana în cauză, de a fi vaccinată, ori în cursul zilei de azi, ori cel târziu în cursul zilei de mâine, la un centru de vaccinare din Drobeta-Turnu Severin„, a declarat Codruța Vochescu, purtător de cuvânt DSP Mehedinți.

Potrivit medicilor, rapelul la vaccinul Moderna poate fi întârziat cu până la 42 de zile de la administrarea primei doze, fără vreun efect. În ceea ce priveşte coordonatorii celor două centre, a fost deschisă o anchetă, iar serviciul de Epidemiologie al DSP va decide dacă va lua sau nu vreo măsură.

Politica