joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Consilierul local PSD Alin Rapcea a învățat de la fotbal cum să stea mai mult „la pomană”

Ca fotbalist, se spune despre consilierul local severinean PSD Alin Rapcea că stă mai mult la „pomană” și nu prea aleargă pe teren. Realist vorbind tot un fel de „pomană” a primit și de pe urma politicii, căci politicul l-a pus inspector școlar, director de școală și consilier local severinean cu 3 mandate! Astăzi vă prezentăm un tânăr politician din Severin care a stat bine-mersi în tăcere și discreție, în umbra primarului Marius Screciu și sub pulpana deputatului Cornel Folescu, fostul viceprimar al municipiului. N-a făcut pretorianul lor nici o brânză în Consiliul Local însă banii publici pentru indemnizație i-a încasat, și a avut și din alte părți de câștigat…

PSD Mehedinți are tineri de valoare care au demonstrat pricepere și abilități de necontestat în funcții înalte, chiar guvernamentale sau parlamentare, dar are și mulți tineri care parcă fac umbră pământului degeaba, care bat pasul pe loc și nu pot face performanță, în pofida oportunităților oferite de partid. Un tânăr din PSD care face cinste nu numai partidului ci chiar județului Mehedinți este Alin Chirilă. La nici 40 de ani acesta a fost secretar de stat în Ministerul Dezvoltării pe vremea temutului Liviu Dragnea și a făcut față cu brio funcției sale iar acum este deputat PSD de Mehedinți, adică parlamentar. Om de echipă, inteligent, bun orator, echilibrat în discurs, smerit și popular, sunt câteva dintre calitățile personale care l-au propulsat pe Chirilă Alin din ce în ce mai sus. De cealaltă parte, ca un contra-exemplu, avem în PSD Mehedinți alt politician Alin, Alin Rapcea, de care nu știe mai nimeni, cu toate că are 3 mandate de consilier local PSD în CL Drobeta Turnu Severin. E diferență ca de la cer la pământ între pesediștii de aceeași vârstă, Alin Chirilă și Alin  Rapcea. Primul e politician, al doilea e fotbalist. Și nu fotbalist profesionist, ci amator. Fotbalist amator care potrivit limbajului sportiv, stă mai mult „la pomană” și nu prea aleargă pe teren.

Să vă facem cunoștință cu  fotbalistul  Alin Rapcea de la PSD

Policlinica Buna Vestire Craiova

Profesor de sport și fotbalist mediocru, Alin Rapcea este un tânăr din PSD Mehedinți care a crescut în umbra falnicului primar al Severinului, Marius Screciu, și sub pulpana actualului deputat Cornel Folescu, fost viceprimar al Severinului. Puțin știu că acest tânăr Alin Rapcea, la vârsta lui de circa 40 de ani, are la activ nu mai puțin de 3 mandate de consilier local severinean. Primul lui mandat a fost la începuturile anilor 2000 iar ultimele două mandate ale sale sunt consecutive adică în perioada 2016-2020 și în 2020-2024.
În pofida acestor privilegii primite de la partid acest tânăr nu s-a remarcat cu nimic în comunitate, cu o inițiativă benefică în Consiliul Local care să fi intrat  în mentalul colectiv al locuitorilor Severinului. S-a ferit cât a putut de aparițiile în mass-media că nu avea ce să spună. Iar pe unde a mai scos o vorbuliță nu a putut transmite nimic concret sau de substanță. Nici ca fotbalist nu s-a remarcat cu nimic deosebit, el rămânând și aici în stadiul de amator. Cei care l-au văzut cum joacă fotbal la echipe din divizia județeană spun că n-are nici talent și nici chef de alergare, cum se spune în termeni sportivi, stă mai mult „la pomană”. Tot un fel de „pomană” a primit și de pe urma politicii. Vorbim aici de indemnizația  politică de consilier local dar și de alte funcții politice  grase primite de la PSD, cum ar fi funcția de inspector școlar sau de director de școală generală. Căci fără sprijin politic, sincer vorbind, Alin Rapcea n-ar fi ajuns el niciodată inspector școlar sau director de școală. Nu insinuăm nimic, nu vorbim cu păcat ci doar informăm. Soția acestui consilier local severinean pe nume Alin Rapcea este angajată în cadrul primăriei Drobeta Turnu Severin pe un post de inspector în cadrul Administrației Piețelor Târgurilor și Oboarelor. Mulți ar crede că pe pile. Noi suntem convinși că doamna a câștigat un concurs pentru acest post, că așa e procedura legală.  Că o fi fost concursul aranjat? Nu știm asta, n-avem probe, nu dezgropăm morții. Cert este că acum dumneaei și soțul politician fac parte  din „aristocrația bugetară” a primăriei Drobeta Turnu Severin și cu asta basta!  De ce nu, dacă se poate!?

Declarația de avere a consilierului Rapcea Alin pe anul 2020

Potrivit ultimei declarații de avere din 10.03.2021, consilierul local severinean Alin Rapcea a primit plocon politic de la PSD funcțiile de inspector școlar în cadrul ISJ Mehedinți și director de școală gimnazială la școala „Dimitrie Grecescu” din Severin, adică școală aflată în administrarea primăriei Drobeta Turnu Severin unde el era și este consilier local PSD. Cu toate acestea el nu a reușit să se facă remarcat cu nimic deosebit în aceste funcții. Din acest motiv dar și din faptul că s-a schimbat guvernarea PSD, Rapcea a fost zburat din aceste funcții și înlocuit cu alții mai competenți.
Din declarația de avere reiese că  Rapcea deține pe centura nouă a Severinului un teren intravilan de 2.300 mp cumpărat în anul 2015. El nu deține casă sau apartament în schimb are o mașină marca Mazda CX7 an fabricație 2010. Nu are datorii, nu are bani puși deoparte în bănci, nici bijuterii, nici tablouri de valoare. Venitul său anual încasat este din 3 surse. De la ISJ Mehedinți în calitate de inspector școlar a încasat suma de 24.847 de lei, de la școala gimnazială „Dimitrie Grecescu” din Severin în calitate de director a încasat suma de 43.444 de lei iar de la primăria Severin în calitate de consilier local a încasat suma de 13.140 de lei. Soția domnului consilier local severinean Alin Rapcea a încasat în calitate de inspector la Primăria Drobeta Turnu Severin în cadrul Administrației Piețelor Târgurilor și Oboarelor un venit anual de 20.549 de lei. În timp ce unii politicieni tineri din PSD Mehedinți au ajuns să facă bine românilor și țării în general, alții tot de seama lor, sunt  niște farisei puși pe căpătuială. Păcat de tinerețea lor.

Politica