vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dolj. Săptămâna Pădurii la Bibliotecă: Călătoreşte, admiră, povesteşte şi protejează natura!

Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman” organizează, în perioada 22-26 martie 2021, „Săptămâna Pădurii la Bibliotecă”, sub motto-ul „Călătoreşte, admiră, povesteşte şi protejează natura!”.

Cu acest prilej, vor fi organizate sesiuni online de informare şi de conştientizare a importanţei protejării pădurilor, precum şi o expoziţie de fotografii, în curtea bibliotecii.

Fotografiile expuse aparţin Centrului Judeţean Pentru Protecţia Naturii, Turism şi Dezvoltare Rurală Durabilă Dolj şi reprezintă ipostaze ale zonelor împădurite din judeţul Dolj. Expoziţia poate fi vizitată în intervalul 22-26 martie, între orele 9:00-16:00, cu respectarea normelor sanitare în vigoare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ca urmare a restricţiilor impuse de pandemia de COVID-19, participarea tradiţională la acţiunile de împădurire, coordonate de bibliotecari în această perioadă a anului, este suspendată.

În cursul săptămânii, bibliotecara Carmen Tică va face prezentări online pentru elevii de la şcolile şi liceele care au parteneriate educaţionale cu Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman”. În cadrul întâlnirilor, participanţii vor primi sugestii de lectură şi informaţii, atât în legătură cu rolul pădurii de-a lungul istoriei, cât şi cu privire la colecţiile bibliotecii ce au ca temă pădurea şi beneficiile sale în conservarea biodiversităţii.

De asemenea, vor fi promovate modele şi practici de gestionare a pădurilor din judeţul Dolj, menite să asigure atât bunăstarea umană, cât şi conservarea pe termen lung a pădurilor şi a speciilor de floră şi de faună sălbatice existente.

Pădurile sunt o sursă permanentă de oxigen şi de substanţe nutritive. Au un rol important în regularizarea cursurilor de apă şi în asigurarea calităţii apei, absorb peste 30% din dioxidul de carbon rezultat în urma activităţile umane, menţin stabilitatea terenurilor şi combat eroziunile şi alunecările de teren.

Activităţile desfăşurate în cadrul „Săptămânii Pădurii la Bibliotecă” obiectiv principal educarea şi informarea ecologică a tinerilor, respectiv implicarea lor în protejarea pădurilor sub sloganul: „Călătoreşte, admiră, povesteşte şi protejează natura!”.

Politica