sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Decese la ATI Craiova. Nu sunt paturi libere, pacienții așteaptă

Două persoane cu COVID-19 au murit în ultimele 24 de ore, în timp ce așteptau în izolatorul Spitalului Județean de Urgență din Craiova să se elibereze un pat la terapie intensivă.

Primul pacient, o femeie de 83 de ani, a murit joi, potrivit Digi 24. O a doua persoană, care era tot în stare gravă, a decedat vineri dimineață.

La acest moment, toate cele 20 de paturi din secția de terapie intensivă de la Spitalul Județean de Urgență din Craiova sunt ocupate, iar în izolatorul spitalului județean mai sunt 13 pacienți cu forme severe de COVID-19, care așteaptă eliberarea unui pat la ATI.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Managerul spitalului spune că a depus mai multe adrese la Ministerul Sănătății prin care a cerut suplimentarea numărului de paturi și că făcut mai multe solicitări către spitale din țară pentru a transfera pacienții. Medicul susține că nu a primit niciun răspuns nici de la MS, nici de la spitale.

Încă de la începutul săptămânii, Laurențiu Ivanovici, previza pentru Jurnalul Olteniei că deși a informat autoritățile centrale cu privire la situația din Craiova, alte spitale au continuat să trimită pacienți aici.

Politica