vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Covid-19. 162 de infectări și alte trei decese, în Dolj

Covid-19. 162 de infectări și alte trei decese, în Dolj

Numărul cazurilor de SARS-CoV-2 continuă să crească în județul Dolj. Potrivit ultimei informări ale Direcției de Sănătate Publică, 162 de doljeni au fost confirmați pozitiv, iar trei au decedat din cauza infecției.

În ceea ce privește municipiul Craiova, incidența cazurilor, înregistrată în ultimele două săptămâni, a ajuns la 3,43/mie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Spitalele din județ care asigură suportul necesar tratării infecției cu SARS-CoV-2 sunt:

·         Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeș”– 220/212 din Dolj;

·         Spitalul Județean de Urgență – 21/20 din Dolj;

·         Spitalul de Neuropsihiatrie –15/4 din Dolj;

·         Spitalul Municipal Filantropia – 57/54 pacienți din Dolj;

·         Spitalul Municipal Băilești – 8 din Dolj;

·         Spitalul Orășenesc Dăbuleni – Compartimentul Boli Infecțioase– 15 din Dolj;

·         Spitalul Clinic Căi Ferate Craiova – 15/14 din Dolj;

·         Spital Pneumoftiziologie Leamna – 4/3 pacienți doljeni;

·         Pacienți internați la ATI – 42

În continuare, la nivelul județului Dolj, printre persoanele infectate se află 1.292 de cadre medico-sanitare, 118 jandarmi, 244 militari, 136 de polițiști și 50 de cadre militare din penitenciar. Pe lângă aceștia, încă nouă elevi și șapte cadre didactice au fost depistate cu infecția Covid, potrivit DSP Dolj.

De la începutul pandemiei, 21.862 de doljeni au contractat virusul Covid-19, iar 396 au decedat din cauza infecției, care a dus la apariția altor complicații.

În același timp, lupta împotriva virusului Covid-19 este dusă prin intermediul procesului de imunizare. Până la acest moment, 81.929 de persoane din județ s-au vaccinat, dintre care 54.466 au primit doar prima doză, iar unui număr de 27.463 de doljeni li s-a administrat rapelul.

Autoritățile locale le reamintesc cetățenilor importanța respectării măsurilor de protecție impuse odată cu instaurarea stării de alertă. Astfel, purtarea măștii de protecție în toate spațiile deschise rămâne obligatorie, precum și evitarea zonelor aglomerate, păstrarea distanțării sociale, precum și evitarea contactului cu alte persoane în afara celor din familie, astfel încât răspândirea virusului să fie redusă.

Politica