marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Persoanele, plasate în carantină în Israel, monitorizate cu brățări electronice

Parlamentul israelian a aprobat, miercuri, utilizarea unei brățări electronice pentru a controla persoanele plasate în carantină obligatorie la reîntoarcerea în țară.

Astfel, cetățenii care se întorc din străinătate trebuie să-și facă un test pentru coronavirus pe aeroportul Ben Gurion, iar dacă acesta este negativ vor primi o brățară care se poate purta la mână sau la gleznă, scrie Agerpres. Brățara va controla locația respectivei persoane prin tehnologia Bluetooth și GPS, conectată la telefoanele mobile personale. Ea va trimite o notificare autorităților în caz de încălcare a acestei perioade de izolare obligatorie.

„Cei care refuză să fie monitorizați electronic sau care nu îndeplinesc cerințele stabilite de lege vor fi trimiși la un hotel administrat de guvern pentru a petrece perioada de carantină”, a informat parlamentul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Israelul, cu o populaţie în jur de 9 milioane de locuitori, a demarat la 19 decembrie una dintre cele mai de succes campanii de vaccinare de până acum. Numărul persoanelor care s-au îmbolnăvit grav a scăzut semnificativ în ultimele săptămâni, la fel şi bilanţul cazurilor noi de infectare.

Mai mult de 5,2 milioane de persoane au primit deja cel puţin o doză de vaccin (circa 56% din populaţie), iar 4,3 milioane (46%) dintre ele au fost injectate şi cu doza de rapel, conform Ministerului Sănătăţii.


Politica