Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Județul Vâlcea a depășit pragul de 13.000 de infectări cu COVID-19

Publicat

pe

13.022 de infectări cu noul coronavirus au fost confirmate pe teritoriul județului Vâlcea, de la începutul pandemiei și până la mijlocul acestei săptămâni. Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, miercuri dimineața, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se aflau internate 200 persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 17  asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 166 cu forme medii și 17 internate în secția ATI.

Chiar dacă vaccinarea este în plină desfășurare în toată țara, iar etapa cu numărul 3 a început deja, cazurile cresc, iar vâlcenii nu sunt feriți de infectări. Miercuri dimineața, în județ, erau active 19 focare de SARS-CoV-2, în centre rezidențiale, la agenți economici, unități de învățământ, o unitate sanitară și în cadrul instituțiilor publice, iar numărul persoanelor declarate vindecate ajungea la 7.838 din cele internate în unități sanitare de la începutul pandemiei. Datele sunt în continuă dinamică.

„Având în vedere creșterea numărului de cazuri de persoane confirmate cu virusul SARS-CoV-2 în ultima perioadă, vă informăm că începând cu data de 1 martie 2021, au fost reluate în tot județul controalele pentru respectarea normelor de protecție sanitară în vederea prevenirii răspândirii îmbolnăvirilor în rândul populației. Aceste verificări sunt efectuate, conform Ordinului Prefectului județului Vâlcea nr. 22/7.01.2021, de echipe mixte, formate din reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică, ai Inspectoratului de Poliție Județean, ai Inspectoratului de Jandarmi Județean, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vâlcea și ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Vâlcea. De asemenea, recomandăm cetățenilor precauție, evitarea spațiilor aglomerate și a deplasărilor inutile, spălarea/dezinfectarea cât mai frecventă a mâinilor și purtarea măștii de protecție”, este mesajul autorităților.

Continue Reading

© 2021. Toate drepturile rezervate.