vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gunoiul din Târgu Jiu va ajunge la o groapă de deşeuri din afara judeţului Gorj

Autoritățile din Târgu Jiu au luat măsuri după ce depozitul ecologic de gunoi din Târgu Jiu a fost închis pentru poluare. Primarul orașului, Marcel Romanescu, spune că gunoiul va fi dus la o staţie de transfer, după care va fi transportat la o groapă de deşeuri din afara judeţului.

„Problema depozitării deşeurilor preluate de la Târgu Jiu este rezolvată. Cetăţenii pot sta liniştiţi. Noi ne-am luat măsuri de precauţie din timp şi oamenii trebuie să ştie că nu vor fi probleme în acest sens. Gunoiul va fi preluat de către o staţie de transfer şi trimis spre un depozit din apropiere. Între timp, în aşteptarea soluţionării situaţiei de la Polaris, ne pregătim cu cele mai bune soluţii pentru comunitatea locală“, a anunţat primarul municipiului.

Poluarea pe care o genera şi faptul că nu au fost luate măsurile corespunzătoare au fost motivele pentru care Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Gorj a închis depozitul de deşeuri din Târgu Jiu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„A fost închisă în urma controale repetate acolo, după ce, iniţial, a fost întocmit un protocol prin care trebuiau luate o serie de măsuri de reprezentanţii depozitului de deşeuri. Unele măsuri au fost luate, iar altele nu au fost luate. Constatând că grosul măsurilor nu au fost însuşite lşi puse în practică au decis că închiderea gropii de gunoi este singura decizie care poate fi luată la momentul actual. Să sperăm că cei de la Polaris constată că nu ne jucăm şi că pe parcursul celor 11 săptămâni asumate de dumnealor vor lua măsurile necesare îndepărtării mirosurilor. S-a suspendat activitatea pe şase luni, iar în această perioadă trebuie să întreprindă ceea ce este necesar pentru eliminarea poluării. (…) Groapa funcţionează în continuare în mod abuziv. Reprezentanţii Primăriei Târgu Jiu şi cei ai Consiliului Judeţean vor trebui să găsească alternative de depozitare la alte gropi de gunoi“, a spus prefectul de Gorj, Corneliu Răducan Morega, conform adevarul.ro.

Politica