Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Franța impune restricţii mai dure din cauza exploziei cazurilor de Covid

Publicat

pe

Franța

Guvernul francez va impune restricţii mai dure pentru unele regiuni, inclusiv în Paris, începând cu acest weekend, pentru a stopa răspândirea accelerată a infectărilor cu coronavirus.

Decizia, anunțată de purtătorul de cuvânt al Executivului, Gabriel Attal, a fost luată în urma unei ședințe a Guvernului, după ce în regiunea Parisului secţiile de terapie intensivă sunt pline, iar sistemul de sănătate este la limită, notează Digi24 care citează Reuters. Capitala Franței are o incidenţă de peste 4 la mia de locuitori. Purtătorul de cuvânt al Exercutivului a declarat că noile măsuri pentru Paris ar putea include o formă de carantină.

Attal a mai spus că noile restricţii  nu vor include închiderea şcolilor.

Preşedintele Emmanuel Macron spera că demararea camapaniei de vaccinare ar putea preveni un nou val al pandemiei, declanşat de variante mai contagioase, şi ar putea împiedica Franţa să recurgă la noi măsuri care riscă să afecteze și mai mult economia.

Lansarea campaniei de vaccinare a fost, însă, încetinită de un proces greoi de achiziţie, dificultăţi de aprovizionare, scepticism public şi, mai recent, suspendarea vaccinărilor cu AstraZeneca.

În Franţa a avut loc, miercuri, cea mai mare creştere zilnică a numărului de cazuri de coronavirus de la a doua carantină impusă în noiembrie. Ministerul sănătăţii a raportat 38.501 infecţii, numărul total de cazuri de la debutul pandemiei ajungând la 4,15 milioane. Media de cazuri noi a ultimelor şapte zile a urcat la peste 26.000 pe zi.

Continue Reading