vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Covid-19.20 de localități din Dolj, în scenariul roșu

166 de doljeni au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore, iar alți doi au decedat din cauza infecției.

Incidența cazurilor crește semnificativ zilnic, la momentul actual, 20 de localități din județ aflându-se în scenariul roșu. Este vorba despre: Ghindeni, Teasc, Izvoare, Siliștea Crucii, Sopot, Radovan, Afumați, Gângiova, Malu Mare, Măceșu de Sus, Podari, Cârcea, Bratovoești, Almăj, Plenița, Mischii, Ghercești, Cioroiași și municipiul Craiova.

În continuare, la nivelul județului Dolj, printre persoanele infectate se află 1.288 de cadre medico-sanitare, 118 jandarmi, 242 militari, 135 de polițiști și 498 de cadre militare din penitenciar. Pe lângă aceștia, încă patru elevi și opt cadre didactice au fost depistate cu infecția Covid, potrivid DSP Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pacienții infectați cu SARA-CoV-2 se află internați în:

·         Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeș”– 224/217 din Dolj;

·         Spitalul Județean de Urgență – 23/22 din Dolj;

·         Spitalul de Neuropsihiatrie –14/13 din Dolj;

·         Spitalul Municipal Filantropia – 53/52 pacienți din Dolj;

·         Spitalul Municipal Băilești – 7 din Dolj;

·         Spitalul Orășenesc Dăbuleni – Compartimentul Boli Infecțioase– 15 din Dolj;

·         Spitalul Clinic Căi Ferate Craiova – 16/15 din Dolj;

·         Spital Pneumoftiziologie Leamna – 4/3 pacienți doljeni;

·         Pacienți internați la ATI – 43.

De la începutul pandemiei, 21.700 de doljeni au contractat virusul Covid-19, iar 393 au decedat din cauza infecției, care a dus la apariția altor complicații.

În același timp, lupta împotriva virusului Covid-19 este dusă prin intermediul procesului de imunizare. Până la acest moment, 80.503 de persoane din județ s-au vaccinat, dintre care 53.257 au primit doar prima doză, iar unui număr de 27.246 de doljeni li s-a administrat rapelul.

Autoritățile locale le reamintesc cetățenilor importanța respectării măsurilor de protecție impuse odată cu instaurarea stării de alertă. Astfel, purtarea măștii de protecție în toate spațiile deschise rămâne obligatorie, precum și evitarea zonelor aglomerate, păstrarea distanțării sociale, precum și evitarea contactului cu alte persoane în afara celor din familie, astfel încât răspândirea virusului să fie redusă.

Politica