vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

A început licitația pentru cele 9 troleibuze cu autonomie extinsă din Târgu Jiu

Licitația pentru cele 9 troleibuze cu autonomie extinsă din Târgu Jiu a început. Acestea sunt prevăzute în primul proiect pe fonduri europene destinat modernizării transportului în comun. Primarul orașului, Marcel Romanescu, este entuziasmat de această acțiune, mai ales că în toamnă sunt așteptate primele 11 troleibuze.

„Vă reamintesc că prima parte a acestui proiect este în desfășurare, urmând ca cele 11 troleibuze să ne fie livrate de firma SOLARIS în această toamnă. Aceste 9 mijloace de transport în comun au autonomie extinsă și vor putea circula și în afara rețelei electrificate”, a spus primarul.

Valoarea totală estimată este de 27000000 lei, iar ofertele se pot depune până în data de 19 aprilie.  Marcel Romanescu spune că urmează implementarea celui de-al doilea proiect, tot pe fonduri europene, care prevede încă 15 troleibuze și modernizarea întregii infrastructuri.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Devine tot mai vizibilă importanța accesării finanțării europene, atât prin prisma sumelor foarte mari pe care le aducem la Târgu Jiu, cât și a proiectelor vitale pe care le gândim pentru oraș.  Este prioritar să dezvoltăm orașul și să ajungem la nivelul marilor municipii din Ardeal sau Banat. Vă asigur că nu vom pierde nicio oportunitate din acest punct de vedere și vom accesa toți banii europeni pe care îi vom avea la dispoziție, adică 115 milioane de euro, atât cât avem prevăzut pe exercițiul 2021-2027”, a mai spus edilul din Târgu Jiu.

Politica