vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Și Lituania suspendă vaccinarea cu AstraZeneca

Lituania a urmat marţi exemplul altor ţări, suspendând la rândul său administrarea vaccinului produs de AstraZeneca, în timp ce acesta a fost verificat de Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA), relatează AFP, citată de Agerpres.

Astfel, vaccinul nu va mai fi utilizat în ţara sa, ca măsură de precauţie, „atât timp cât Agenţia Europeană a Medicamentului nu va furniza concluziile finale cu privire la siguranţa” vaccinului, a anunțat ministrul lituanian al Sănătăţii, Arunas Dulkys.

El spune că, dacă „are încredere personal” în vaccinul AstraZeneca şi este gata să fie vaccinat, oprirea temporară este „cea mai sigură cale” de a minimiza riscurile.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Autoritatea de reglementare europeană a semnalat că analizează efectele secundare grave ale tuturor vaccinurilor împotriva COVID-19 şi ar urma să publice concluziile joi.

EMA a declarat marţi că este „ferm convinsă” că beneficiile vaccinului AstraZeneca depăşesc riscurile potenţiale, insistând că nu există dovezi care să stabilească o legătură între vaccin şi cheagurile de sânge.

Circa 15 state europene, printre care Germania, Franţa şi Italia, au suspendat ca măsură de precauţie administrarea vaccinului AstraZeneca, în urma semnalării unor probleme sanguine la persoane inoculate cu acest ser, precum dificultăţi de coagulare sau formarea de cheaguri de sânge (tromboze), dar fără o legătură dovedită în acest stadiu.

Politica