marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Virgil Popescu se laudă prematur cu faptul că Romgaz a început demersurile de preluare a Mehedinți Gaz

Romgaz, companie la care acționar majoritar este statul român, cel mai mare producător și principal furnizor de gaze naturale din România, vrea să cumpere pachetul majoritar de acțiuni la SC Mehedinți Gaz SA, societatea care în prezent se ocupă de distribuția gazului în Mehedinți, în principal în municipiul Drobeta Turnu Severin. Mehedinți Gaz face parte, din anul 2006, din grupul italian de firme Dondi Group. De-a lungul timpului, nu de puține ori, societatea din Mehedinți s-a confruntat cu dificultăți financiare care au împiedicat extinderea rețelei de gaze naturale la nivelul municipiului. Demersurile ROMGAZ au fost susținute de ministrul energiei, Virgil Popescu.

„Potrivit unui anunț public, Romgaz dorește să achiziționeze servicii de consultanță pentru elaborarea unor analize de tip „due-diligence” și stabilirea valorii de piață pentru pachetul majoritar de acțiuni deținut de societatea SC Ghezzi Gaz S.A. în cadrul S.C. Mehedinți Gaz S.A. Valoarea estimată pentru aceste servicii este de 131.614 lei. Acționarii S.C. Mehedinți Gaz S.A. sunt: S.C. Ghezzi Gaz S.A. deținând un număr de 22.800 acțiuni nominative, reprezentând 95% din capitalul social al societății; Consiliul Județean Mehedinți, Primăria Municipiului Drobeta Turnu Severin, Primăria Orașului Strehaia și Primăria Orașului Orșova”, scrie portalul investenergy.ro. Societățile Romgaz și Mehedinți Gaz au încheiat un Memorandum, prin care s-a convenit stabilirea unui parteneriat de colaborare în vederea dezvoltării proiectului «Puncte termice pentru producerea de energie termică». Cooperarea dintre cele două părți va contribui la dezvoltarea unor practici de implementare avantajoase și rapide, în interesul consumatorului final pentru asigurarea continuității în alimentarea cu energie termică.

În toamna anului trecut, Romgaz a înființat sucursala Drobeta Turnu Severin care are ca obiect principal de activitate distribuția combustibililor gazoși prin conducte și activități secundare – comercializarea combustibililor gazoși, prin conducte; comercializarea, cu ridicata, a combustibililor solizi, lichizi și gazoși și al produselor derivate; transportul prin conducte, altele decât conductele magistrale; producție energie electrică; distribuție de energie electrică; comercializarea energiei electrice; activități de testări și analize tehnice, inclusiv cele ale gazelor naturale sau activități de consultanță pentru afaceri și management.
„Promisiune îndeplinită! Anul trecut anunțam că se fac demersuri pentru ca extinderea rețelei de gaze naturale în Drobeta Turnu Severin să se realizeze într-un timp mai scurt. Astăzi suntem în acest punct: S.N.G.N. Romgaz, companie la care acționar majoritar este statul român, cel mai mare producător și principal furnizor de gaze naturale din România, vrea să cumpere pachetul majoritar de acțiuni la SC Mehedinți Gaz SA, societate ce are ca principală activitate distribuția și comercializarea combustibililor gazoși în municipiul Drobeta Turnu Severin”, a precizat ministrul Energiei, deputatul PNL de Mehedinți, Virgil Popescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica