Guvernul ceh vrea extinderea stării de urgență

Guvernul ceh anunță că măsurile de siguranţă medicală impuse până pe 21 martie nu vor fi relaxate până la Paşte.

Astfel, rămân în vigoare închiderea magazinelor dar și interzicerea deplasărilor non-esențiale între districte. Ministrul sănătății, Jan Blatny, va solicită prelungirea stării de urgență pentru a se evita situația din perioada Crăciunului când relaxarea măsurilor de prevenie a COVID 19 a dus la creșterea numărului infectarilor.

”Vestea bună este că situaţia rămâne neschimbată, tendinţa negativă pare să se fi oprit, vestea rea este că nu avem o scădere rapidă încă, iar numărul celor internaţi în spitale nu scade”, spune Jan Blatny, ministrul Sănătăţii.

De asemenea, executivul a decis și extinderea testării obligatorii de la întreprinderile mari și medii, care au avut termen până la 15 martie, la companiile care au între 10 și 49 de angajații.

Companiile mici vor avea termen limita 26 martie. Vor fi testați, în total, încă 650.000 de angajați. nu a fost decisă încă creșterea frecvenței testărilor la două pe săptămâna dar guvernul negociază cu marile centrale sindicale.

Autoritățile cehe au administra un milion de doze de vaccin. Principalii beneficiari sunt persoanele de peste 70 de ani și personalul cheie din infrastructură, cum ar fi medicii și profesorii. 300.000 de cehi fost inoculați și a două oară.

Populare

Recomandări

Alarmant! Jumătate dintre medicii de familie – în vârstă și puțini

Situație gravă în județul Dolj! Aproape jumătate dintre medicii...

O şopârlă egipteană, eroină după ce „a invadat” Israelul

O şopârlă gecko egipteană, al cărei nume ştiinţific este...

MAE avertizează românii care călătoresc în Franţa: Trafic perturbat pe mai multe linii feroviare

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se...

Edilul din Târgu Jiu se laudă cu noul bazin de înot și îl așteaptă pe David Popovici la inaugurare

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, este mândru de...