joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Record de morți în Germania! Medicii cer revenirea imediată la un lockdown parțial

Răspândirea coronavirusului a intrat din nou în creștere exponențială în Germania, iar medicii de terapie intensivă cer revenirea imediată la un lockdown parțial. 

Directorul științific al Asociației de Terapie Intensivă a cerut să se reimpună imediat un lockdown pentru a se reduce impactul acestui al treilea val, scrie Digi24.

Primele discuții au fost ca această măsură să se ia în orice regiune unde incidența infectărilor la șapte zile depășește 100 de cazuri la suta de mii de locuitori, dar se cere regândirea strategiei în contextul unei creșteri exponențiale a îmbolnăvirilor. Dacă acum trei zile incidența era 80, acum a ajuns la 85.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 Germania a suspendat ieri, ca măsură de precauție, folosirea serului AstraZeneca, în urma raportării mai multor cazuri de probleme de coagulare a sângelui.

„Germania stă mult mai prost cu vaccinarea decât alte țări, a început târziu. Pregătirile administrative au fost bune, dar vaccinul nu a prea venit de la Pfizer sau AstraZeneca. În replică, AstraZeneca a spus că UE s-a trezit mult mai târziu cu comenzile față de Marea Britanie”, a comentat jurnalistul Deutsche Welle, Robert Schwartz.

Politica