vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: „Mură-n gură de la PSD!” Viceprimarul Severinului, Cristian Mură, nepotul primarului Marius Screciu, trăiește pe picior mare, din venituri bugetare

Potrivit ultimei declarații de avere PSD-istul Cristian Mură și soția lui au încasat venituri anuale în cuantum de 327.073 de lei, adică peste trei miliarde două sute șaptezeci de milioane de lei vechi, o sumă năucitoare pentru omul de rând, sau, cum se spune în popor, bani căcălău! Pe viitor, veniturile anuale ale acestei familii privilegiate, moșită de primarul PSD Marius Screciu și aflată pe statul de plată al fostul baron PSD Adrian Duicu, vor fi și  mai mari de 327.073 de lei, cât au obținut până acum. Și asta pentru că nepotul Cristian Mură a fost uns de moș și de PSD, viceprimar al Severinului, unde leafa este de peste 12.000 de lei lunar, mult mai mare ca cea de director al Sistemului de Gospodărire a Apelor Mehedinți, instituție publică unde a fost de mai multe ori înscăunat, tot de partid, tot pe criterii strict politice.

I-a pus Dumnezeu mâna în cap după ce a intrat în politică și a fost moșit de către primarul Severinului, Marius Screciu! Norocul chior i se datorează viceprimarului  Cristian Mură și relației foarte apropiate cu fostul baron PSD de Mehedinți Adrian Duicu de pe urma căruia mănâncă și acum o pâine bună prin intermediul soției. Proaspătul viceprimar PSD al Severinului, Cristian Mură, nepotul primarului în exercițiu Marius Screciu, a avut numai de câștigat de pe urma politicii și de pe urma relației de cumetrie cu primarul Marius Screciu. Funcțiile politice de consilier județean, de consilier local severinean, de director în mai multe rânduri la SGA Mehedinți și acum iată de viceprimar al Severinului i-au adus lui Cristian Mură nu numai notorietate dar și avere. În pofida vârstei de 42 de ani, Cristian Mură este un politician local realizat pe deplin…

Au de toate: mașini, case, bani grămadă
Potrivit ultimei declarații de avere din anul 2020, Cristian Mură și soția lui au obținut venituri anuale în cuantum de peste 300.000 de lei, adică peste 3 miliarde de lei vechi! Locuințe au două, în Severin, un apartament și o casă mare de tot. Iar mașini au tot două bucăți, ambele marca Suzuki. Concret în declarația de avere, la capitolul terenuri, Cristian Mură scrie că deține un teren intravilan în Drobeta Turnu Severin, în suprafață de 210 mp, cumpărat în anul 2013, titular fiind soția sa. La capitolul clădiri, Cristian Mură declară că deține un apartament în Drobeta Turnu Severin în suprafață de 52 mp obținut în anul 2016 prin donație, titular fiind soția sa. Tot la capitolul clădiri el mai deține o casă foarte mare în Drobeta Turnu Severin, în suprafață de 210 mp, dobândită în anul 2013 prin construire în cotă parte ½ cu soția sa. Cristian Mură declară că are două autoturisme. Este vorba de un autoturism marca Suzuki Jimny an fabricație 2001 obținut prin cumpărare și un autoturism marca Suzuki Grand Vitara an fabricație 2012 obținut tot prin cumpărare. Mură are și datorii la o bancă. Este vorba de 65.000 de lei la Raiffeisen Bank, credit contractat în anul 2012 și scadent în anul 2022.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Familia Mură are simbrie și de la fostul baron PSD Adrian Duicu
La capitolul venituri, familia Mură pare să fie o fabrică de făcut bani. Potrivit documentului oficial, Cristian Mură și soția lui au obținut din mai multe surse, în mod legal, un venit anual foarte mare, chiar uluitor. Este vorba de 327.073 de lei, adică trei miliarde două sute șaptezeci de milioane de lei vechi, bani grei pe care, cei mai mulți dintre severineni nu-i pot strânge nici într-o viață de om! Concret, cei 327.073 de lei obținuți de familia Mură vin din mai multe surse legale, toate bugetare, de stat, cu o singură excepție. Cristian Mură, în calitate de director la Sistemul de Gospodărire a Apelor Române Mehedinți, a obținut un venit anual în cuantum de 62.200 de lei, iar în calitate de consilier județean PSD a obținut un venit anual de 12.282 de lei. Ca atare, din cele două surse, Cristian Mură a obținut un venit total anual de 74.482 de lei.
Soția lui, medic la Spitalul Județean din Drobeta Turnu Severin, în calitate de șef Secție Radiologie, a încasat un venit anual de 197.667 de lei.
La acești bani grei se mai adaugă un venit anual încasat de 54.924 de lei în calitate de medic prestator de servicii medicale la ROMRAD RMN, o societate medicală privată de radiologie de înaltă performanță, deținută prin interpuși de către fostul baron PSD de Mehedinți, Adrian Duicu, fost șef de partid și apropiat al lui Cristian Mură. Din cele 2 joburi în care se împarte cum poate, respectiv din salariul la stat de medic șef Secție Radiologie a Spitalului Județean din Drobeta Turnu Severin, precum și din serviciile medicale de radiologie prestate la patronul Adrian Duicu în societatea privată ROMRAD RMN, soția lui Cristian Mură a obținut un venit anual total de  252.591 de lei!

Domnule primar, moașa ar putea ajunge și ea director de spital?
Nu putem specula dar nici infirma că soția lui Mură a ajuns șef Secție Radiologie la spitalul Județean din Drobeta Turnu Severin cu sprijin de la PSD și primarul Marius Screciu. Ce știm sigur e faptul că la Secția Radiologie mai sunt încă 6 medici angajați, la fel de valoroși, însă nu la fel de norocoși. Pe viitor, veniturile anuale ale acestei familii moșită de primarul Marius Screciu și aflată pe statul de plată al fostul baron PSD Adrian Duicu,  vor fi și mai mari de 327.073 de lei cât au obținut până acum. Și asta pentru că „nepotul” Cristian Mură a fost uns viceprimar al Severinului de către moșul său, iar aici leafa este de peste 12.000 de lei lunar, mult mai mare ca cea de director la Sistemul de Gospodărire a Apelor Mehedinți, instituție publică unde a fost de mai multe ori înscăunat, tot de către PSD, tot pe criterii strict politice. Ca să se păstreze un echilibru familial la capitolul „avansare prin nepotism”, n-ar fi de mirare să o vedem și pe soția domnului Mură, pusă director la spitalul Județean din Drobeta Turnu Severin. Primarul Marius Screciu ar fi primul care ar găsi el tot felul de vrăjeli și abureli politice ca să argumenteze că doamna și-ar merita funcția pe deplin, așa cum spune peste tot despre noul viceprimar Cristian Mură. Ce nu spune public primarul  Severinului, întrucât acest lucru nu dă bine la electorat, este nepotismul   politic. Adică faptul că viceprimarul Mură e viceprimar că e cumătrul lui și punct.  

Politica