vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

7 gorjeni au adunat gunoaiele dintr-un sat întreg

Şapte localnici din comuna Scoarţa, judeţul Gorj, au participat la o acţiune de strângere a deşeurilor dintr-un sat. Una dintre persoanele voluntare, Adriana Pitea, a avut un mesaj dur pentru oamenii ce aleg să arunce gunoaiele la întâmplate.

„Am adunat astăzi sute de sticle de bere, pachete de ţigări, pachete de gumă de mestecat, doze de bere/suc/energizant şi pahare de cafea. Fraţilor, ce vă determină să aruncaţi pachetele goale de ţigări şi de gumă de mestecat pe marginea drumului? Care este sensul acestui gest de nesimţire? Pachetul gol de ţigări nu miroase, nu se scurge, ţine-l frumos în buzunar sau în maşină până ajungi acasă la sacul galben. Sticlele de plastic/doze/pahare de cafea sunt uşoare şi le puteţi uşor pune în geantă până ajungeţi acasă unde le puteţi arunca în sacul galben“, a spus Adriana.

Acţiunea de ecologizare nu a fost organizată de primăria comunei din judeţul Gorj și, totuși, oamenii s-au mobilizat și au strâns 40 de saci de deşeuri.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 „Raportul acţiunii de curăţenie de azi, 14.03.2021, Cerătul de Copăcioasa: Peste 40 de saci de 120l de gunoi, 6 oameni şi jumătate, 3 ore, 1.1 km. O dubă de gunoi în mare parte reciclabil. Le mulţumesc lui Mixel Caragea şi familiei – minunat exemplu de educaţie civică pentru micuţa sa care ne-a ajutat şi ea, lui Bliduti Marius, lui Emil Boncea şi tuturor celor care au participat la această acţiune. Încă o dată pentru toţi cei care au trecut pe drum şi au exclamat: «În sfârşit se face curăţenie şi la noi!», această acţiune este un act de voluntariat. Nu a fost iniţiată sau finanţată în nici un fel de primărie!“, a mai spus voluntara“.

Politica