sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Victorie pentru România la Lisabona, în fața Portugaliei

Naționala de rugby a României a obținut prima victorie în această ediție a Rugby Europe Championship, după ce a învins sâmbătă Portugalia cu 28-27 (17-9). Stejarii au fost conduși în permanență pe tabela de marcaj, reușind să revină în joc și să își adjudece victoria în ultimul minut al meciului de la Lisabona.
România a început bine partida de pe Jamor Stadium și a deschis scorul în minutul trei din lovitura de pedeapsă a lui Florin Vlaicu. După un mol prăbușit al portughezilor, Jose Rebelo de Andade a primit cartonaș galben, gazdele urmând să joace timp de 10 minute în inferioritate numerică. Însă, contrar acestui lucru, lusitanii au fost cei care au marcat, în minutul 11 prin eseul fundașului Dany Antunes, care a găsit o breșă în apărarea Stejarilor. Încercarea a fost transformată de mijlocașul la grămadă Samuel Marques, iar scorul a devenit 7 la 3 pentru Portugalia. Tot gazdele sunt cele care pun puncte pe tabelă, prin același Marques care a transformat o lovitură de penalitate, 10-3, în minutul 16.
România rămâne în joc, Vlaicu reducând din diferență, cu o lovitură de pedeapsă, în minutul 21, 10-6. Două minute mai târziu, Eugen Căpățînâ primește cartonașul galben, iar Cristi Chirică, titularul la numărul 7 se accidentează, în locul acestuia fiind introdus Vlad Neculau. Repetându-se parcă scenariul de la începutul partidei când echipa aflată în inferioritate numerică a marcat, Florin Vlaicu reușește să mai pună trei puncte tabelă apropiind România la doar un punct, 10-9.
În minutul 34, Jeromino Portela, uvertura lusitanilor străpunge apărarea Stejarilor și marchează al doilea eseu al echipei sale, iar Marques transformă pentru 17-9.
România încheie prima parte a meciului în terenul de 22 advers cu mai multe grămezi, însă nu găsește forța necesară de a concretiza dominarea din joc în puncte.
Repriza a doua începe cu un cartonaș galben văzut de Mike Tadjer, iar România profită de superioritatea numerică. Echipa antrenată de Andy Robinson revine în joc prin eseul marcat de Alexandru Savin, în urma unui mol de margine, în minutul 50. Vlaicu a ratat transformarea, iar diferența dintre cele două combatante a rămas de trei puncte, în favoarea portughezilor, 17-14.
Jumătatea reprizei secunde a adus o nouă lovitură de pedeapsă reușită de Marques, astfel Portugalia 20, România 14. Câteva minute mai târziu, același Marques ratează mărirea ecartului, balonul trimis de el lovind bara, însă în minutul 67, aripa Rafele Storti reușește o nouă încercare, Marques a transformat și lusitanii conduceau cu 27 – 14.
Finalul de meci a aparținut României care din minutul 74 s-a mutat practic în jumătatea lusitană de teren. Întâi Nicolas Onuțu a marcat un eseu la centru transformat de Ionel Melinte, scorul devenind 27-21, cu cinci minute înainte de finalul partidei. Stejarii și-au jucat șansa, au atacat și au pus presiune obținând o tușă la 5 metri de terenul de țintă lusitan. Acțiunea perfectă a molului a fost concretizată de Ovidiu Cojocaru care a reușit un nou eseu pentru România, Melinte a transformat și scorul final a devenit 28-27 pentru Stejari.
România câștigă astfel patru puncte, extrem de importante în economia calificării la Cupa Mondială din Franța 2023.

sursa: frr.ro

Politica