joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Resetare totală: Trică, în locul lui Stângă!

Lovitură de imagine pentru Mititelu: Mircea Bornescu intră în organigrama clubului de liga secundă

FCU Craiova trece prin cea mai proastă perioadă de la înființare, din 2017 încoace. A obținut un singur punct în ultimele 3 partide, așa că inevitabilul s-a produs. Adrian Mititelu a decis să renunțe la serviciile lui Ovidiu Stângă, în locul său instalându-l pe Eugen Trică, antrenorul care a promovat echipa din liga a treia într-a doua. Trică vine la pachet cu Mircea Bornescu. „FC UNIVERSITATEA CRAIOVA 1948 are o nouă conducere! Eugen Trică se întoarce pe banca Științei, iar Mircea Bornescu va fi team managerul echipei!”, a anunțat clubul oltean pe pagina de facebook.
Eugen Trică este la a treia colaborare cu Adrian Mititelu. Prima s-a încheiat cu o rangă în parbriz, cea de-a doua cu demiterea antrenorului cu 5 zile înainte de începerea campionatului, din cauza unei ședințe foto pe Oblemenco care se suprapunea pe un meci test programat de Trică. Acum, Trică vine cu sufletul împărțit între cele două echipe ale Craiovei, având în vedere că băiatul său Atanas evoluează pentru gruparea a doua a celor de la CSU Craiova și chiar a marcat în acest weekend, contra celor de la Petrolul Potcoava, în remiza 2-2.
Cu Ovidiu Stângă pe banca tehnică, FCU Craiova a legat primele înfrângeri de doi ani încoace în campionat. Oltenii au pierdut pe Oblemenco, contra celor de la CS Mioveni și pe Cluj Arena, în derby-ul studențesc cu U, după ce în primul meci din 2021 nu reușiseră decât o remiză albă la Chiajna. Rezultatele submediocre, un punct și un singur gol marcat în 270 de minute, reacțiile vehemente ale suporterilor, care l-au catalogat pe Stângă „clonat”, amintind de trecutul său la rivala CSU, pierderea primului loc din clasament, inclusiv situația din Liga a doua – FCU tremurând pentru participarea în play-off, toate acestea au dus la demiterea antrenorului.
Ovidiu Stângă nu a dat impresia în niciun moment că ar putea redresa corabia în derivă. Declarațiile sale, la finalul fiecărui joc, au părut mai degrabă apocaliptice: „Problema e că dacă la Cluj ne împiedicăm, putem să intrăm într-o degringoladă și într-o horă din care e greu să-ți revii, ținând cont de viziune și ceea ce înseamnă trecerea de la o evoluție slabă la o evoluție bună în campionatul românesc”, spunea tehnicianul după înfrângerea de pe Oblemenco, cu CS Mioveni. Apoi, după eșecul de la Cluj, Stângă a aruncat toată vina asupra jucătorilor, spunând că nu sunt concentrați și nu au atitudine, însă tocmai una dintre atribuțiile tehnicianului este să știe să-și capaciteze elevii: „Eu am spus-o și am repetat-o, că fără atitudine și fără concentrare e greu să acumulezi puncte. Au fost momente mai puțin bune, pe alocuri bune, dar nu foarte multe. Presiunea o punem împreună, nu numai eu. Atât timp cât ei nu au continuitate în joc, e foarte greu să marchezi, să ajungă doar un singur jucător în fața porții și să marcheze”.

Politica