vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Opt regiuni din Italia devin zone roșii

Numărul infectărilor a crescut în Italia cu 10% în ultima săptămâna, așa că autoritățile au revenit la măsurile dure. 10 regiuni foarte populate devin zone roșii. Printre acestea, Lombardia și Lazio.

Astfel, începând de luni, intră în lockdown regiunile: Lombardia, Lazio, Emilia-Romagna, Friuli Venezia-Giulia, Veneto, Piemonte, Marche şi provincia Trento. Acestora li se alătură provinciile Campania şi Bolzano, care se află deja în zona roşie. Abruzzo, Calabria, Liguria, Molise, Puglia, Sicilia, Umbria şi Aosta sunt aproape de zona portocalie

Școlile și magazinele neesențiale, restaurantele și barurile sunt închise din nou. Practic, în aproape toată țara se circulă doar pentru muncă, urgențe sau pentru achiziționarea produselor de bază.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Italia a anunțat vineri aproape 27.000 noi cazuri de Covid și 380 decese. Rata de infectare a crescut la 7,2%, scrie digi24.ro

Toată Italia va intra în „zona roşie”, în perioada 3-5 aprilie, de Paște. Vor fi deschise doar magazinele esenţiale, iar restaurantele şi barurile nu vor putea servi clienţii.

Politica