vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Percheziții de amploare, la grupări infracționale

În municipiul Drobeta Turnu Severin și alte 3 localități din județ au fost ieri percheziții. Astfel, polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate, sprijiniţi de alți polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Gorj și polițiști din cadrul SCCO și IPJ Mehedinţi, au efectuat 7 percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin şi a comunelor Gruia, Gogoșu şi Vlădaia, judeţul Mehedinţi, pentru anihilarea unei grupări infracţionale nestructurate care acţiona pe raza judeţelor Mehedinţi şi Gorj, având ca scop săvârşirea infracţiunilor de punerea în circulaţie de valori contrafăcute, furt calificat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi zădărnicirea combaterii bolilor.

„Polițiști din cadrul SCCO Gorj s-au sesizat din oficiu, cu privire la faptul că, la data de 23 decembrie 2019, un bărbat ar fi vândut un telefon mobil unui bărbat în vârstă de 30 de ani, din județul Mehedinți, contra sumei de 250 de euro, formată din cinci bancnote de 50 de euro contrafăcute. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de punerea în circulaţie de valori contrafăcute și înşelăciune. În urma continuării cercetărilor, polițiștii au mai constatat faptul că în perioada februarie-martie 2020, o grupare nestructurată formată din patru bărbați cu vârste cuprinse între 28 și 52 de ani (din care făcea parte și bărbatul de 30 de ani) și o femeie de 41 de ani, toți din județul Mehedinți, ar fi pregătit și săvârșit infracțiuni contra patrimoniului, de furt și furt calificat, pe raza județului Mehedinți. Infracțiunile constau, în principal, în pătrunderea acestora, mascați, în imobile şi spaţii comerciale, cu scopul de a sustrage bunuri şi valori (electrice, băuturi alcoolice, țigări și cafea), pe care le consumau sau le ofereau spre vânzare. Prejudiciul estimat este de 10.000 lei”, au anunțat anchetatorii.

În urma percheziţiilor domiciliare, au fost identificate și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe bunuri: 8 telefoane mobile, 2 cartele telefonice, 5.000 lei, 170 euro, 46 de pachete de ţigări și 7 pachete de cafea, provenite din furturi, o cagulă și o lanternă, folosite și provenite din săvârșirea infracțiunilor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor constă în faptul că, unul dintre membrii grupării, fiind confirmat cu Covid-19, nu a respectat obligația de a sta în izolare, în perioada în care au fost săvârșite faptele. Infracțiunea de conducerea unui vehicul fără permis de conducere se cercetează sub aspectul că unul dintre membrii grupării ar fi condus un autoturism fără a deține acest drept, în timpul și în scopul săvârșirii infracțiunilor. Polițiștii SCCO Gorj au pus în executare 5 mandate de aducere, conducându-i la sediul IPJ Gorj pe cei cinci bărbați bănuiți că ar face parte din gruparea infracțională, pentru continuarea cercetărilor.
În acest dosar, s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore și introducerea în arestul IPJ Gorj, față de trei bărbați și femeia care făceau parte din gruparea infracțională.

Politica