vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Anchetă în cazul gorjeanului mort la o zi după vaccinare: „Nu există nicio legătură”

Cazul bărbatului de 47 de ani, mort la doar o zi de la vaccinarea anti COVID-19, cu o doză AstraZeneca din lotul cu probleme ABV2856, care a fost retras de autorităţi, continuă să fie anchetat. Totuși, Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul strategiei de vaccinare, a declarat că nu se poate face o legătură între administrarea vaccinului şi infarctul suferit.

„Nu există nicio legătură. A fost comunicat la acel moment tot ceea ce s-a întâmplat în cazul persoanei din Gorj. Este o persoană care nu era în evidenţă cu boli cronice, dar a reieşit că avea antecedente de infarct miocardic, iar tot ceea ce s-a întâmplat şi a condus la instalarea decesului a fost un alt episod de infarct miocardic extins, care a fost fatal. Mortalitatea cauzată de boli cardiovasculare este pe primul loc în România. Nu există vreun indiciu care să ateste vreo legătură de cauzalitate între vaccinare şi apariţia evenimentelor trombotice“, a spus Gheorghiţă la Aleph News.

Gorjeanul a mers la muncă a doua zi după vaccinare și a murit la scurt timp după ce a ajuns acasă: „A doua zi, pe 1 martie a.c., în jurul orei 8.00, în timp ce se afla la serviciu, persoana a suferit un stop cardio-respirator, situaţie care a impus solicitarea unui echipaj de prim-ajutor de la Ambulanţă. Persoanei i s-au aplicat manevrele de resuscitare atât în ambulanţă, cât şi în unitatea de primiri urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu Jiu, iar în seara aceleaşi zile, în jurul orei 21.00, s-a declarat decesul pacientului”, au transmis reprezentanţii Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV)

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica