joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Panouri fotovoltaice, donate către mai multe licee din Oltenia

Cinci licee din Oltenia vor primi, din partea companiei de gaze și energie electrică CEZ România, panouri fotovoltaice, ideale pentru furnizarea energiei verde.

Proiectul vizează donarea și montarea unei centrale de panouri fotovoltaice cu o putere de 15 Kw fiecare. Aproape 3.000 de elevi și profesori actuali, dar și viitoarele generații din câte un liceu din județele Argeș, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea, Teleorman, Caraș-Severin și Constanța vor beneficia din luna martie de energie regenerabilă și nepoluantă.

„Una dintre direcțiile principale asupra căreia ne-am concentrat atenția în ultimii ani a fost educația. În aceste momente, în care incertitudinea predomină, noi rămânem vizionari și ne gândim să acționăm cu grijă pentru viitor, oriunde ne va găsi acest viitor. Astfel, ne-am dorit ca fiecare liceu partener în programul Ucenic Electrician, implementat în cele 7 județe în care operatorul Distribuție Oltenia pregătește #GenerațiaViitorului, dar și alte 2 licee din Constanța și Caraș-Severin, acolo unde Grupul CEZ în România produce energie verde, să beneficieze de o acțiune cu impact asupra generației verzi CEZ”, a transmis Ondrej Safar, CEO CEZ România.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Inițiativa este o investiție cu impact pe termen lung, în valoare de 15.000 de euro pentru fiecare liceu, fonduri asigurate de Grupul CEZ în România.

În cadrul proiectului, Fundația Progress și un specialist CEZ au susținut cursuri interactive despre energia verde și eficiența energetică pentru 300 de elevi. Este important de menționat faptul că, după finalizarea lucrărilor, centralele fotovoltaice vor trece în administrarea directă și în patrimoniul primăriei/liceului beneficiar.

În total, compania investește 145.000 euro pentru implementarea proiectului,

În ceea ce privește regiunea Olteniei, liceele beneficiare sunt:

-Liceul Tehnic Energetic Craiova;

-Liceul Energetic Târgu Jiu;

-Liceul de Transporturi Auto Drobeta-Turnu Severin;

-Liceul Tehnologic „Ferdinand I” Râmnicu Vâlcea;

-Liceul Tehnologic „Alexe Marin” Slatina;

Detaliile tehnice ale investiției:

·         putere instalată a unui panou este de 285 W;

·         numărul total de panouri care formează kitul fotovoltaic de 15 kWp este de 54 bucăți;

·         greutatea panoului este de aproximativ 18 kg;

·         greutate estimată a kitului fotovoltaic de 15 kWp este de aproximativ 972 kg;

·         suprafața estimată care va fi ocupată de kitul fotovoltaic de 15 kWp este de aproximativ 100 mp cu posibilități de montaj pe acoperișul clădirilor existente în incinta liceelor.

Grupul CEZ este prezent pe piaţa românească încă din anul 2005, odată cu preluarea companiei de distribuţie a energiei electrice Electrica Oltenia SA.

În România, gruparea este reprezentată prin 9 companii – Distribuţie Energie Oltenia, CEZ România, CEZ Vânzare, CEZ Trade, Tomis Team, MW Invest, Ovidiu Development, TMK Hydroenergy Power si CEZ ESCO România.

Mai mult, CEZ Vânzare este principalul furnizor de energie electrică din sud-vestul României, dar şi furnizor de gaze naturale, cu un portofoliu de clienţi casnici şi industriali care depășește 1,3 milioane de clienţi.

Grupul CEZ deţine în România şi cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa, în zona Dobrogea, la Fântânele, Cogealac şi Grădina. Parcul Eolian a însemnat o investiţie de 1,1 miliarde euro şi contine 240 de turbine eoliene cu o putere totală instalată de 600 MW. Întreaga capacitate a Parcurilor Eoliene CEZ a fost pusă în funcţiune la sfârșitul anului 2012.

Politica