joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Încep lucrările la tronsonul 3 al DX 12 Craiova-Piteşti

Tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova-Piteşti este oficial în lucru. Vineri a fost emisă autorizaţia de construire pentru tronson, iar constructorul este ASOCIEREA S.C. SA&PE CONSTRUCT S.R.L. – S.C. SPEDITION UMB S.R.L. – S.C. TEHNOSTRADE S.R.L. Valoarea  contractului este de 670.717.330,94 Lei fără TVA, după cum menţionează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) într-o postare pe pagina de facebook. Perioada de execuție a lucrărilor este 24 luni, iar cea de garanție a lucrărilor de 10 ani, tronsonul având o lungime de 31,75 km, între localităţile Valea Mare și Colonesti.

Stadiul fizic al lucrărilor este de 17.6% pe tronsonul 1, iar pe loturile aferente tronsonului 2 este de 68.13% pe lotul 1 și de 63.67% pe lotul 2, conform CNAIR.

În privinţa tronsonului 4 de drum, instituţia a menţionat în urmă cu puţin timp că semnarea contractului este o formalitate şi că se aşteaptă expirarea perioadei de depunere a contestaţiilor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Pentru semnarea contractului de proiectare și execuție a tronsonului 4 se așteaptă expirarea perioadei de depunere a contestațiilor după desemnarea câștigătorului. Antreprenorul tronsonului 2 a finalizat până acum peste 78% din grinzile necesare pentru realizarea lucrărilor de artă, reamintim faptul că antreprenorul realizează grinzile și prefabricatele necesare execuției acestui tronson în cadrul Fabricii de Grinzi proprie, amplasată în organizarea de șantier”, a menţionat CNAIR, în urmă cu două săptămâni.

Politica