joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Certificatele europene de sănătate ar putea intra în circulație înainte de sezonul estival

Autoritățile europene intenționează introducă în circulație certificatele de sănătate, „pașaportul verde”, înainte de vacanțele de vară pentru a facilita călătoriile în UE.

Acest certificat, pentru care ar urma să fie prezentată miercuri o propunere finală, va conţine informaţii care „vor indica faptul că o persoană a fost vaccinată împotriva Covid-19, sau că s-a vindecat sau că a primit un rezultat negativ la test”, a precizat Thierry Breton într-o întâlnire cu presa, potrivit Agerpres.

„Va fi sub format electronic, sau pe hârtie”, pentru a respecta dorinţa celor care nu „doresc să îşi pună acest lucru pe smartphone-ul lor, acesta este dreptul lor”, a afirmat comisarul european. Echipat cu un cod QR, gratuit, acest certificat va fi în limba fiecărei ţări şi tradus în engleză, „va fi valabil în toate ţările Uniunii Europene”, a detaliat Breton.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Lucrăm pentru ca acest lucru să fie gata înainte de luna iunie” a precizat Thierry Breton, apreciind că este primordial „să face totul pentru a proteja sezonul turistic”.

Comisia Europeană ar urma să facă publică săptămâna viitoare propunerea finală privind certificatele verzi digitale, în contextul în care statele din sudul blocului, dependente în mare măsură de turism, speră ca astfel să poată relansa acest sector în sezonul estival din anul în curs.

Politica