vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Animale chinuite într-o curte din Târgu Jiu. Câinii se mâncau între ei

O femeie în vârstă de 63 de ani, din Târgu-Jiu, este acuzată de comiterea infracţiunii de rănirea sau schingiuirea animalelor. În curtea locuinţei acesteia au fost găsiţi câini răniţi şi morţi. În baza unui mandat, autoritățile competente au efectuat o percheziție.

 Reprezentantul Biroului pentru Protecţia Animalelor şi medicii veterinari au constatat că animalele se sfâşiau între ele, până când mureau, după care chiar se mâncau.

 „A fost o sesizare din oficiu efectuată de lucrătorii din cadrul IPJ Gorj, Biroul pentru Protecţia Animalelor, bazată pe faptul că într-o proprietate de pe bulevardul Ecaterina Teodoroiu, din municipiul Târgu Jiu, proprietarul deţine un număr relativ mare de câini, care trăiesc în condiţii absolut improprii. Curtea este plină de gunoi. iar câinii, cu toate că beneficiază de hrană şi apă din partea proprietarei, ajung din varii motive să se agreseze reciproc, se ucid şi ajung chiar şi la a consuma carnea celor ucişi. În baza mandatului de percheziţie domiciliară am intrat şi am discutat cu doamna. Împreună cu noi se află şi medici din cadrul DSVSA Gorj, respectiv, lucrători specializaţi din cadrul Edilitara Public, şi urmează să stabilim starea de sănătate a câinilor aflaţi în această curte, iar, dacă situaţia o impune – descoperim că avem câini răniţi, agresaţi sau cu o stare de sănătate precară – emitem un ordin de plasare în adăpost şi le acordăm îngrijirile medicale necesare. Doamna poate să vină şi să contese în instanţa de contencios-administrativ ordinul de plasare. Este vorba de cel puţin 8-9 căini“, a spus Iulian Gabriel Sfinteş, împuternicit şeful Biroului Pentru Protecţia Animalelor din cadrul IPJ Gorj, conform adevarul.ro.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica